Zeldzame nederlaag voor dames Sudosa-Desto

Sudosa-Desto Dames 1
Sudosa Desto verliest met 3-1 bij Apollo 8 © Sudosa Desto
VOLLEYBAL - Op 23 oktober gebeurde het voor het laatst dat de dames van Sudosa-Desto verloren. Vandaag gingen ze met 3-1 onderuit op bezoek bij Apollo 8 uit Borne (20-25, 19-25, 25-12 en 19-25). Ondanks de nederlaag blijft de ploeg uit Assen koploper in de Topdivisie A.

Geen kampioenschap en promotie

Het bericht dat de Nederlandse Volleybalbond (Nevobo) deze week publiceerde viel rauw op het dak bij de dames van Sudosa Desto. De seniorencompetities worden uitgespeeld, maar er zal geen kampioen gekroond worden. "Dit is een enorme anti-climax", zegt trainer Lesley de Jonge. "Maar gelukkig kunnen we als zij-instromer de stap naar de eredivisie maken."

'We kregen de bal niet aan de grond'

De laatste weken heeft Sudosa-Desto weinig moeite met de tegenstander gehad. Dat was vandaag wel even anders, want de tegenstander uit Borne overrompelde de dames uit Assen. "Wij hebben ons niveau niet gehaald en het niveau van de tegenstander was echt top", aldus Lesley de Jonge. "De wedstrijd werd beslist door de servicebeurten en Apollo 8 had dit erg goed voor elkaar". Alleen in de derde set, die met 25-12 werd gewonnen, benaderde Sudosa-Desto het spel van de afgelopen weken.

Verlies vergroot de motivatie

De Jonge is niet bang voor een gebrek aan motivatie in het restant van het seizoen: "Bij ons wil iedereen elke wedstrijd winnen. Ook al worden we geen kampioen, we willen gewoon de eerste plaats behouden". Volgende week gaat Sudosa-Desto op bezoek bij de hekkensluiter VC Sneek.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl