BSVV pikt van ZZVV, maar daar maalt Batterink echt niet om

BSVV Ben Batterink
Trainer/coach Ben Batterink bespringt zijn spelers na de remise © RTV Drenthe/Stijn Steenhuis
VOETBAL - Één vroege goal en 85 minuten verdedigen. Zo heeft BSVV in de derde klasse D kampioenskandidaat ZZVV op 1-1 gehouden. Lelijk, stelen, maar de blijdschap bij trainer/coach Ben Batterink (57) is er niet minder om.
Al na vier minuten en dertig tellen spelen prikte Jordy de Groot namens de thuisploeg uit Bovensmilde raak. Pas in minuut 41 wist ZZVV, runner-up in de competitie, een gaatje in de defensie van de ploeg van Batterink te vinden.

Zelfs grensrechter helpt mee

Na de gelijkmaker van Janou van Veen kregen de gasten uit Zuidwolde in de tweede helft kansen. Paul Bos twee keer, een buitenspelgoal en BSVV dat maar bleef plagen - zo trapte de grensrechter van de thuisploeg de bal weg - en rekken. Een derde doelpunt viel niet. "Ik denk dat ik eventjes niet meer in Zuidwolde mag komen", zegt Batterink die uit buurdorp Alteveer komt met een knipoog.
BSVV rekt tijd en speelt zo gelijk
Na de remise is de glimlach van de oefenmeester van middenmoter BSVV groot. "Voetbal is emotie. Vorige week hebben we in de laatste minuut verloren. Dan ben je zuur en kun je niet slapen. Vandaag is het genieten, maar dan in positieve zin. Daarom ben je hoofdtrainer", aldus Batterink.

Stoppen, maar niet winkelen

Het puntje van BSVV is onderdeel van de afscheidstour van Batterink, want hij gaat stoppen. "Ik vind dat ik als trainer de gepensioneerde leeftijd heb bereikt. Ik heb ook een vrouw en die heeft het zoet geproefd van de coronatijd. Ik ga gewoon met haar wat vaker op stap, denk ik. Niet winkelen, hoor!"
Door het puntverlies ziet ZZVV het gat met koploper Nieuwleusen, dat met 0-2 wist te winnen van Fit Boys, groeien naar vier punten. De ploeg uit Zuidwolde blijft tweede. BSVV is terug te vinden op plaats tien.
Samenvatting BSVV - ZZVV (3e klasse D zaterdag)

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl