DZOH maakt geen fout tegen hekkensluiter

DZOH-Drenthina
DZOH pakte weer drie punten in de 2e klasse J © RTV Drenthe/René Posthuma
VOETBAL - In de 2e klasse J maakte koploper geen fout. Op eigen veld won de ploeg van trainer Bert Doldersum met 3-1 van NEC Delfzijl. de hekkensluiter in deze klasse.
Met 29 punten uit 11 duels is DZOH nog altijd ongeslagen en is de voorsprong op nummer 2, Gorecht, vijf punten. Gorecht zou vandaag eigenlijk spelen tegen SC Elim, maar dat duel werd afgelast vanwege een sterfgeval bij de Drentse club. LTC, dat met 0-2 won bij Achilles 1894, staat 3e met 22 uit 11.
Het duel in Emmen werd enkele minuten voor én na rust beslist. Kort voor de thee opende Aaron Timmerman de score en kort na de versnapering verdubbelde Tim Aasman de score: 2-0.
Toen Yorick Zweerink er in de 57e minuut ook nog 3-0 van maakte was het duel helemaal gespeeld. Dani Schuijl redde nog de eer voor de gasten.

Drenthina verslaat Gramsbergen

Drenthina pakte knap drie punten tegen Gramsbergen. In Emmen werd het 3-0 voor de thuisclub. Alle treffers vielen voor rust. Janiek Arends en twee keer Thom Alders waren trefzeker.
Alders scoorde zijn twee goals binnen vijf minuten. In de 40e minuut zorgde hij voor de 2-0 en amper vijf minuten later gooide hij het duel ook definitief in het slot.
Twaalf minuten voor tijd moesten de gasten, die vorige week nog met 2-4 wisten te winnen bij LTC, met tien man verder na een rode kaart voor Gerwen Reinders.
Door de zege klimt Drenthina naar de negende plaats met 12 punten uit 10 duels.

Forse nederlagen De Weide en FC Meppel

Laagvliegers De Weide en FC Meppel leden in de 2e klasse J een forse nederlaag. De ploeg uit Hoogeveen verloor met 5-1 bij Bedum, terwijl FC Meppel bij DESZ met 4-1 de bietenbrug op ging. Voor De Weide scoorde Jasper Strijker (2-1) en voor FC Meppel was Brian van der Zweerde de doelpuntenmaker (de 3-1).
De Weide staat onder de degradatiestreep met 6 punten uit 11 duels (NEC Delfzijl staat laatste met 5 uit 11). FC Meppel staat op een promotie/degradateplek met 8 uit 11.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl