Hurry-Up moet in slot punten delen

Hurry-Up
Joop Fiege tijdens een time-out © RTV Drenthe/Stijn Steenhuis
HANDBAL - Een plekje in het linkerrijtje van de BENE-League lag vanavond voor Hurry-Up voor het grijpen, maar door een remise tegen Visé (30-30) rest plaats zeven voor de formatie van Joop Fiege.
Na 29-29 scoorden beide ploegen in de staart nog eenmaal. Met nog enkele tellen te spelen voorkwam Hurry-Up-doelman Boris Tot tijdens het laatste thuisduel in het BENE-Leagueseizoen de winnende gaol van Visé.
In de eerste helft kwam Hurry-Up terug van 6-8. Met zeven doelpunten was Sjoerd Boonstra op schot. De voorsprong (10-8) gaven de oranjehemden toch weer uit handen.

Riksten blijft langer

Na de pauze (12-13) hielp Sverre Jansen Hurry-Up weer aan de goede kant van de score. Vier keer achter elkaar wist de linkeropbouwer het net te vinden. Brent Riksten deed er met de 21-18 nog een schepje bovenop.
De pas 18-jarige opbouwer heeft zijn contract in Zwartemeer verlengd. Riksten is in de zomer overgekomen van eredivisionist E&O en mag onder Fiege al veel speelminuten maken. "Meer dan ik eerst had gedacht", geeft hij toe. "Ik sta tijdens de training tegenover beren. Dat helpt mijn niveau omhoog. Volgend seizoen wil ik nog meer van waarde zijn voor Hurry-Up."

Eerste thuistreffer Vermeer

Bij 22-18 leek Hurry-Up in eigen huis aan het langste eind te trekken. Vijf minuten voor tijd kwamen de gasten uit Wallonië, overgeschakeld naar een meer offensieve vorm van verdedigen, weer op gelijke hoogte. Aan het eind ging het thuispubliek twee keer in de benen: tijdens de eerste thuistreffer van Bernie Vermeer sinds zijn blessure en de puntendeling.
Door het gelijkspel blijft Hurry-Up in het rechterrijtje van de BENE-League steken. Volgende week sluiten de Zwartemeerders de competitie af tegen Bevo en in de lente gaan de mannen van Fiege spelen om de landstitel. "De dekking liep vandaag heel lang goed en dan moeten we eigenlijk onszelf belonen", besluit Riksten.
Hurry-Up moet in slot punten delen

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl