RW Racing puntloos in Qatar na late crash Barry Baltus

Wat kunnen deze tieners van RW Racing in de Moto2?
vlnr Jarno Janssen, Zonta van den Goorbergh, Barry Baltus, Roelof Waninge © RTV Drenthe/Karin Mulder
MOTORSPORT - Het RW Racing GP Team van Roelof Waninge uit Dwingeloo heeft bij de openingswedstrijd van het wereldkampioenschap Moto2 in Qatar naast de punten gegrepen. De Belg Barry Baltus leek lang op weg om meteen te scoren, maar een val in de laatste ronde gooide roet in het eten. Debutant Zonta van den Goorbergh eindigde als 24e.
De overwinning ging naar de Italiaan Celestino Vietti, uit de renstal van Valentino Rossi. Hij domineerde van start tot finish. De Spanjaard Aron Canet en Brit Sam Lowes vergezelden hem op het podium. Barry Baltus kende een goede start en reed lang op de 13e plaats. Halverwege de race verloor hij echter een paar plaatsen, maar de Belg vocht zich terug tot de vijftiende positie.
Daar leek hij ook te eindigden, maar door een crash in de laatste ronde haalde hij de meet niet. Baltus werd van de baan gereden door de Italiaan Simone Corsi, die daarvoor ook een straf kreeg. Zonta van den Goorbergh reed de hele wedstrijd in het achterveld en kwam als 24e over de streep. Hij hield wel de Amerikaan Sean Dylan Kelly en de geroutineerde Italiaan Niccolo Antonelli achter zich.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl