Koploper Hoogeveen maakt korte metten met hekkensluiter

vv Hoogeveen
vv Hoogeveen © vv Hoogeveen
VOETBAL - Hoogeveen heeft vandaag hard uitgehaald tegen hekkensluiter SDO uit Bussum. De koploper in de Hoofdklasse A won met 6-2. Daarmee blijft de ploeg van Nico Haak vier punten los van naaste belager Be Quick 1887.
"We begonnen geweldig aan de wedstrijd," begint Haak zijn analyse. "Binnen een kwartier stonden we al met 2-0 voor door doelpunten van Ayoub Ben Ali Ahlaq en Finn van Kommer en leek alles goed te draaien, maar vervolgens geven we de wedstrijd volledig uit handen."

Machine

Onder meer uit een zeer slecht uitverdedigde corner weet SDO te scoren en de ploeg uit Bussum komt bij een stand van 2-2 zelfs weer op gelijke hoogte. Net voor rust weet Ben Ali Ahlaq Hoogeveen nog wel weer op voorsprong te zetten, maar de ruststand van 3-2 lijkt geen goede afspiegeling van de verhoudingen.
Na de rust zette Hoogeveen orde op zake. Een aanpassing aan de opstelling zorgde voor meer rust in de formatie en daardoor kwam de scoremachine op gang. Jamai Kriekjes wist twee keer te scoren en ook Joost Screever pakte een treffer mee. Daarmee bepaalde Hoogeveen de eindstand op 6-2. De score had overigens hoger uit kunnen vallen, maar twee goals van Noah Schuurman werden afgekeurd om buitenspel.

Slordigheden eruit

"We hadden hier gemakkelijk acht of negen goals kunnen maken", is Haak overtuigd. "Wij laten een aantal goede kansen liggen, maar ook de twee goals die zijn afgekeurd waren in mijn ogen geen buitenspel. Uiteindelijk laten we zien de betere ploeg te zijn, maar die slordigheden waarmee we twee goals weggeven moeten er tegen betere ploegen wel uit. We zoeken te vaak voor de mooie oplossing in plaats van de meeste effectieve. En zelfs een ploeg onderin de Hoofdklasse weet echt wel hoe ze over moeten spelen en moeten counteren. De tweede helft waren we nog een beetje stroperig in de nieuwe opstelling, maar uiteindelijk komen we er prima uit."

Stand

Met drie punten op zak staat Hoogeveen na vandaag op 34 punten uit 15 wedstrijden. Dat is vier punten meer dan Be Quick 1887 dat nog wel een wedstrijd minder heeft gespeeld. Volgende week speelt Hoogeveen de derby tegen vv Emmen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl