Ruime zege voor Alcides tegen Alphense Boys

Alcides
Alcides © RTV Drenthe / Myon Padding
VOETBAL - De eerste overwinning in de Hoofdklasse A van 2022 is binnen voor Alcides. Op eigen veld versloeg de ploeg van Wilko Niemer Alphense Boys met 5-2. Sil Kuurman en Nick Kuiper waren opnieuw de goudhaantjes in de formatie uit Meppel.
Door de zege staat Alcides nu tiende in de stand met 18 punten uit 14 wedstrijden.
Alcides was na drie minuten al gedoemd tot achtervolgen nadat een prachtige omhaal van Alphense Boys binnen viel. Marnix Jager wist uit een corner de stand gelijk te trekken, maar door een slecht moment op het middenveld van Alcides konden de bezoekers opnieuw uitbreken om de 1-2 te maken.

Spitsenduo

Gelukkig voor Niemer kon hij bouwen op zijn goed geoliede spitsenduo van Nick Kuipers en Sil Kuurman. Als die elkaar vinden gebeuren er mooie dingen en dat was ook vandaag het geval. De gelijkmaker kwam op naam van Kuurman die uit een voorzet van Kuipers in alle rust de bal langs de keeper schoof. Niemer wilde zelfs aarzelend zover gaan om een vergelijking met sterspeler Mo Salah te maken. "Die zie je zulke dingen ook doen. Zo beheerst." Ook de 3-2 komt op naam van Kuurman als hij een hoge bal aanneemt en opnieuw in een 1-op-1 situatie de keeper weet te passeren.
Na een eigen doelpunt van Alphense Boys en een treffer van Nick Kuiper floot de scheidsrechter af bij een 5-2 einstand. Voor Niemer was een boks aan al zijn spelers genoeg om ze te complimenteren voor een welverdiend resultaat.

Beste Alcides

"Tegen goed voetballende ploegen weten we vaak meer te scoren, dat bleek vandaag opnieuw. Wat dat betreft is Alphense Boys misschien wel onze meest ideale tegenstander", geeft Wilko Niemer na afloop aan. "Toen we achter kwamen had ik het nog wel even benauwd, maar we bleven goed verdedigen en energie leveren. Voorin hebben Sil Kuurman en Nick Kuiper echt een klik en die maakten de kansen vandaag mooi af. Ik denk dat we vandaag het beste Alcides van het seizoen hebben gezien, al speelden we tegen SDO ook super. Ik blijf alleen zeggen dat we nog in opbouw zitten, maar met de zware week die voor de deur staat is dit een heel mooi begin."
Niemer refereert naar de inhaalwedstrijd die Alcides woensdag speelt in Berkel en Rodenrijs tegen TOGB en de daaropvolgende wedstrijd zondag tegen HBS.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl