Rode kaart opnieuw kostbaar voor vv Emmen

Logo VV Emmen
Het logo van VV Emmen © VV Emmen
VOETBAL - vv Emmen heeft met 0-0 gelijkgespeeld in de Hoofdklassewedstrijd tegen RKVV Velsen. De ploeg van trainer Kevin Waalderbos eindigde de wedstrijd net als vorige week met tien man en dat had zijn invloed op de einduitslag.
"We speelden vandaag op natuurgras en dat was weer wennen voor ons, maar de partij was best in evenwicht. Wij hadden op voorsprong kunnen staan door een treffer van Henk Teuben, maar die werd afgekeurd. Dat vond ik een twijfelachtige beslissing", geeft Waalderbos na afloop aan.

Onhandig geel

"In de tweede helft zitten we beter in het spel en komen we in een fase waarin we het gevoel hebben dat we voor de winst kunnen spelen. Onze verdediger Bart-Jan Braams wordt dan hard onderuit gehaald waarna Jonathan van Dorssen commentaar heeft op de scheidsrechter. Hij krijgt zijn eerste geel en niet veel later opnieuw geel door een, in mijn ogen, lichte overtreding. Dan staan we een kwartier na rust ineens met tien man."
De rode kaart zorgt voor een kanteling in het spel van Emmen. "We gingen minder aanvallen en weer meer verdedigen om maar de nul te houden. Na vorige week is dit de tweede keer dat we onszelf op deze manier uit de wedstrijd halen en dat is jammer. Daar moeten we slimmer in worden."

Respect voor ploeg

Een punt is wat Emmen overhoudt aan de wedstrijd in Velsen en ondanks dat er wellicht meer in had gezeten is Waalderbos niet geheel ontevreden. "We kwamen hier niet voor een 0-0 gelijkspel, maar ik heb alleen maar lovende woorden voor mijn jongens. Ze werken hard voor elke punt en dat is belangrijk voor waar we staan in deze klasse. We moeten punten blijven sprokkelen en weinig weggeven. En veel weggeven doen we dit seizoen niet."
vv Emmen stijgt na vandaag een plek in de stand en gaat TAC'90 voorbij. De ploeg van Waalderbos heeft 12 punten uit 15 wedstrijden. Volgende week wacht koploper Hoogeveen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl