VKW in matige topper langs tiental WVV

VKW
VKW viert de enige treffer tegen WVV © RTV Drenthe
VOETBAL - De clash tussen de nummers 2 en 3 in de 1e klasse F, tussen VKW en WVV, eindigde vanmiddag in een 1-0 zege voor de thuisclub. De enige treffer, in het matige duel, viel al in de negende minuut. Gerard Brouwer reageerde attent op een schot van Jeroen Welles die niet klemvast gepakt kon worden door WVV-doelman Tim Lugies.
Overigens had deze treffer niet mogen tellen, want op het moment van schieten van Welles stond VKW-spits Anjo Willems (in de baan van het schot) in buitenspelpositie.

Rood

De vroege openingsgoal zorgde bij WVV, dat afgelopen donderdag verloor van koploper Hoogezand (waar vorige week ook VKW van verloor), voor flink wat frustratie. Kevin Wiegman ging in die frustratie over de schreef. Hij schopte, na een duel op eigen helft, opzichtig Ynse Oosterhof na. Scheidsrechter Boekholt uit Assen kon niet anders doen dan direct rood trekken.
Maar tegen tien man werd het er voor VKW niet gemakkelijker op. De Börkers wisten nauwelijks raad met de man meer situatie en ook het veld hielp niet mee om een lekker positiespel op de mat te leggen om zo WVV stuk te spelen. De gasten uit Winschoten kregen de vechtwedstrijd die ze wilden, al werd de formatie van trainer Jan Kloetstra nauwelijks gevaarlijk.

Wedstrijd niet in het slot

VKW kreeg, ondanks het matige spel, zowel voor als na rust voldoende kansen om het duel in het slot te gooien maar de rust in de afronding en de zuiverheid bij de laatste pass liet flink te wensen over. Jeroen Welles, Anjo Willems, Jonas Nijland en Leon Santema kregen prima kansen, maar scoorden niet. En als je zelf niet scoort, dan doet de tegenstander het vaak wel. En dé kans voor WVV kwam, vlak voor tijd. Thom van der Veen dook ineens op voor VKW-doelman Martijn Mulder. De goalie redde en voorkwam daarmee duur en onnodig puntenverlies.
Kort na die grote kans op de gelijkmaker ontving WVV-verdediger Rick Heijenga zijn tweede gele en dus rode kaart (wegens het schofferen van één van de assistent-scheidsrechters).

Stand

VKW kruipt door de zege weer twee punten dichterbij koploper Hoogezand, dat in Friesland gelijkspeelde tegen laagvlieger FVC. De ploeg van Assenaar Harold Wekema kwam overigens met 4-0 voor tegen de koploper, maar zeg het elftal van een andere Assenaar (Germain Beck) in het laatste half uur nog langszij komen. Hoogezand heeft nu 23 punten uit 11 duels. VKW volgt met 22 uit 11 en op plek 3 staat WVV met 19 uit 11.
Samenvatting VKW - WVV (1e klasse F zondag)