Valthermond profiteert van puntenverlies concurrent

vv Valthermond
Valthermond (hier op een archieffoto) kon drie keer juichen vandaag © RTV Drenthe
VOETBAL - In de 2e klasse L van het zondagvoetbal deed vv Valthermond wat het doen moest. De koploper versloeg op eigen veld Helpman met 2-0. Medekoploper, tot vandaag, GVAV-Rapiditas kwam op eigen veld niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen WKE'16 en dus is de ploeg van trainer Kenny Koning nu alleen koploper in deze klasse.
Valthermond en GVAV-Rapiditas zijn beide nog ongeslagen, maar de Drentse club heeft 29 punten uit 11 duels terwijl GVAV op 27 uit 11 staat. Op plek 3 staat Rolder Boys, dat simpel won in Blijham van ASVB: 1-4. WKE'16 heeft 20 uit 12 en staat vierde.

Valthermond - Helpman

Rick Schlimback zette op aangeven van Milan Drayer Valthermond al snel op voorsprong tegen Helpman en had kort daarna ook de 2-0 op zijn schoen, maar de inzet van afstand belandde op de paal. Ook Helpman was dichtbij, maar net als Schlimback raakte Danny Dijkstra het aluminium.
Diezelfde Dijkstra had na rust de 1-1 moeten maken, maar oog in oog met doelman Noah Sahetapy faalde de aanvaller. Vlak voor tijd gooide de thuisclub het duel in het slot. De ene invaller (Jordy Weggemans) bediende de andere invaller (Yordi van der Laan) en die schoot de bevrijdende 2-0 tegen de touwen.

GVAV-Rapiditas - WKE'16

Joel de Jong zette de thuisclub op slag van rust op voorsprong tegen WKE'16, dat na rust op gelijke hoogte kwam. Jan Scholten, was 25 minuten voor tijd, de doelpuntenmaker voor de ploeg van trainer Albert Koops

ASVB - Rolder Boys

Met doelpunt nummer 7, 8 en 9 van het seizoen had Perr Kirchhoff een zeer groot aandeel in de zege van Rolder Boys op ASVB vanmiddag. In Blijham wonnen de mannen van trainer Rick Slor met 1-4. Door een vroege goal zette Kirchhoff Rolder Boys op voorsprong, maar via Erwin Aukes gingen beide ploegen rusten met 1-1. Na de thee was het opnieuw Kirchhoff die doeltreffend afrondde, waarna Sander Jansen er 1-3 van maakte. Het slotakkoord was weer voor de man of the match.

Nieuw Buinen onderuit tegen buren, Annen wint bij Gruno

De overige twee Drentse troeven in deze 2e klasse L, Nieuw Buinen en Annen, speelden tegen respectievelijk Stadskanaal en Gruno. Nieuw Buinen, nog altijd hekkensluiter, ging met 0-1 onderuit tegen buurman Stadskanaal. Leon Bos werd, door zijn treffer vlak voor rust, de matcwhinner. Nieuw Buinen eindigde het duel overigens met tien man, na een rode kaart voor Rick Kunst. Nieuw Buinen blijft daardoor steken op 3 punten uit 11 duels. Het gat naar een promotie/degradatieplek bedraagt vier punten.
Annen won met duidelijke cijfers bij Gruno. Het werd, na een doelpuntloze eerste helft, uiteindelijk 1-4. Wouter Tilman zorgde na een uur spelen voor de 0-1, waarna Vu Pham razendsnel de 1-1 maakte. Door drie goals in de absolute slotfase (één van Dante Ploeg en twee van Jaap Jan Mulder) gingen de punten mee naar Drenthe. Door de zege staat Annen vijfde met 17 punten uit 10 duels.