SVZ loopt uit Twedo verrassend onderuit en HODO wint weer

HODO speelde tegen Dwingeloo in de beker
HODO won weer. Op eigen veld werd Ruinen met miniem verschil verslagen (archief) © RTV Drenthe/René Posthuma
VOETBAL - In de 3e klasse B beleefde SVZ een heerlijk weekje. Eén van de voornaamste concurrenten in de strijd om de koppositie, Forward, leed voor de tweede keer in vier dagen puntenverlies. SVZ profiteerde dankbaar. De formatie uit Zeijen won met 1-3 bij HSC.
In de 3e klasse C was er een opvallende nederlaag voor koploper Twedo. Thuis gingen de blauw-witten met 1-3 onderuit tegen Sellingen. Daardoor neemt Musselkanaal de koppositie weer over en ook HOC sluit weer aan. De ploeg van trainer Bas Nibbelke won met 1-0 van SVV'04.
HODO bleef de hele week foutloos in de 3e klasse D. Na de 0-4 zege bij Oranje Zwart, afgelopen donderdag, won de ploeg van trainer Eric Prins gisteren van Ruinen. Het werd 1-0. Door die zege blijft HODO lijstaanvoerder met vier punten voorsprong op Oldeholtpade.

3e klasse B

SVZ won bij HSC dus met 1-3 en dat na een ruststand van 0-0. HSC kwam na een kwartier in de tweede helft op voorsprong, maar de bezoekers draaiden het duel razendsnel om. Door Joost de Rooij en Patrick de Vries werd de achterstand omgezet in een voorsprong die kort voor tijd nog werd vergroot door de tweede treffer van De Rooij.
Concurrent Forward verloor op eigen veld met 2-4 van TLC, terwijl het duel tussen de nummers 3 en 4 - Actief tegen Muntendam - niet doorging.
SVZ staat na 11 duels op 27 punten en Forward volgt met 25 uit 11. Actief staat dus derde met 22 uit 10 en dan volgt Muntedam op plek vier met 17 uit 9.
Nieuw-Roden verslaat LEO, Asser Boys op valreep naast hekkensluiter
In deze 3e klasse B verloor LEO op eigen veld van Nieuw-Roden. Sander en Wilco Drent scoorden voor de bezoekers, terwijl Niels Manuputty scoorde voor de thuisclub.
Asser Boys stelde teleur op eigen veld door met 1-1 gelijk te spelen tegen hekkensluiter ZNC. Vlak voor tijd behoedde Mark Koops de blauw-witten voor een afgang.
Asser Boys, Nieuw-Roden en LEO staan boven de degradatiestreep, maar de marge met ZNC (de nummer 13 en aan het einde van de rit de positie van de directe degradant) is dun.

3e klasse C

sv Twedo is de koppositie in de 3e klasse C kwijtgeraakt door een verrassende thuisnederlaag tegen Sellingen. Het werd 1-3. De gasten stonden bij rust al voor met 0-2. Bij 0-3 redde Jurben Visser de eer voor Twedo. Op dat moment stond Sellingen overigens net met tien man binnen de lijnen na een rode (twee keer geel) kaart.
Musselkanaal profiteerde van de miskleun van Twedo en neemt door een 1-3 zege bij Weerdinge de koppositie weer over. Voor Weerdinge scoorde Dennie Pol bij 0-3 de eretreffer. Klassetopschutter Rolf Kayser scoorde twee keer voor de groenhemden.
De nummer 3 in deze klasse, HOC, won met miniem verschil van SVV'04. Richard Wiggers werd na ongeveer een half uur spelen al de matchwinner.
Stand
Musselkanaal staat na 10 duels op 25 punten, Twedo volgt op twee punten en HOC heeft 21 punten uit 10 wedstrijden.
Gieten blijft maar morsen
In deze 3e klasse C wilde vv Gieten dit seizoen hoge ogen gooien, maar de ploeg van trainer Rolf Veneboer lijkt inmiddels al kansloos voor en hoge eindklassering. Ook thuis tegen FC Ter Apel '96 morsten de rood-witten punten. Ondanks een 3-1 voorsprong bij rust kwam er geen zege. Het duel eindigde in 3-3. Voor Gieten scoorden Jort Jongejan, Marnix Kruize en David Modderman.
Gieten staat op plek 8 met 11 punten uit 9 duels. Natuurlijk is er nog van alles mogelijk, maar het wordt dan wel hoog tijd dat de club die dolgraag eens de stap wil maken naar de 2e klasse een serie gaat neerzetten.
Bellingwolde is in deze klasse de gedoodverfde kandidaat om te degraderen. Tot nu toe behaalden de roodhemden slechts 1 punt (uit negen wedstrijden).

3e klasse D

In de 3e klasse D zijn alle ogen gericht op HODO. De ploeg van trainer Eric Prins won opnieuw, nadat er donderdag al was gewonnen van Oranje Zwart. Zo makkelijk als het donderdag ging (0-4), zo moeizaam verliep het gisteren tegen Ruinen. Het werd 1-0. Matchwinner werd Patrick Timmerman. Hij scoorde al na 25 minuten.
De achtervolger van HODO, Oldeholtpade, kwam met de schrik vrij tegen vv Sweel. Op eigen veld wonnen de Friezen met 2-1, waardoor het verschil tussen HODO en Oldeholtpade vier punten blijft.Voor Sweel scoorde Rick ter Avest tien minuten na rust de aansluitingstreffer, nadat de thuisclub kort daarvoor op 2-0 was gekomen. Ondanks een slotoffensief wist Sweel er geen gelijkspel uit te halen, waardoor de oranjehemden hekkensluiter blijven in deze 3e klasse D. Sweel heeft 7 punten uit 11 duels. Oranje Zwart heeft 7 uit 10 en USV staat daar weer net boven met 9 uit 11. Er degradeert één club rechtstreeks uit deze klasse.
Drentse middenmoters
Ruinen, Protos en Dwingeloo zijn terug te vinden in de middenmoot. Fabian Bosker scoorde de enige treffer voor Dwingeloo in het thuisduel tegen Protos.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl