Bareveld wint zespuntenduel, Gasselternijveen ziet 5-0 voorsprong bijna verdampen

Onze Club
Gasselternijveen zag bijna een 5-0 voorsprong verdampen bij Wijster (archief) © RTV Drenthe
VOETBAL - In de 4e klasse C deed Bareveld goede zaken in de strijd tegen degradatie. De withemden wonnen thuis met 3-1 van Pekelder Boys en dat na een 0-1 achterstand.
Door de zege staat Bareveld vier punten boven Pekelder Boys, met nog wel een duel meer gespeeld. In deze klasse degradeert één club (de nummer 13). De nummers 11 en 12 spelen nacompetitie.

Spektakel in Wijster

In de 4e klasse D kwam het spektakel uit Wijster, waar vv Gasselternijveen op weg leek naar een ruime overwinning. Zo kwam de ploeg van trainer Robert Oosting op een 0-3 voorsprong. Toch hield Wijster hoop. De thuisploeg kwam zelfs nog dicht bij een resultaat. De teller stokte uiteindelijk bij de stand 4-5, waardoor Gasselternijveen met de schrik vrij kwam en nu vierde staat in de 4e klasse D met 20 punten uit 10 duels. Het zag Wessel Koomans in de slotfase nog wel met twee gele kaarten vroegtijdig naar de kleedkamer gaan.
Koploper is na gisteren vv Schoonebeek dat met 4-3 won van Zwartemeerse Boys. Justin Katuin werd de matchwinner voor de thuisclub. Hij scoorde uit een penalty.
Titan, dat tot gisteren koploper was, kwam niet in actie. Schoonebeek heeft nu 24 punten uit 10 duels. Titan heeft 21 uit 8 en dan volgt Sleen op plek 3 met 21 uit 10. Sleen won met 2-1 van hekkensluiter VIOS Oosterhesselen.

Hoogersmilde verspeelt koppositie

In de 5e klasse A zorgde Diever/Wapse voor een daverende stunt door op eigen veld te winnen van koploper Hoogersmilde. De middenmoter won met 1-0. De enige treffer viel al voor rust en kwam op naam van Robin Drosten.
Achtervolger Kuinre profiteerde. De Friezen wonnen met 3-1 van Oosterstreek en hebben nu 27 punten uit 10 duels. Hoogersmilde volgt met 25 uit 11.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl