Dick Lukkien pareert paniek: 'We beginnen op een echte voetbalclub te lijken'

Dick Lukkien
Dick Lukkien: 'Ik merkte wat lichte paniek bij sommige fans' © RTV Drenthe / Tom Meijers
VOETBAL - Na acht duels zonder nederlaag kwam er vorige week een einde aan de sterke serie van FC Emmen. De nederlaag tegen Helmond Sport kwam hard aan bij de spelers en technische staf, maar de knop werd al gauw weer omgezet.
Dat was anders bij een aantal supporters, merkte ook Dick Lukkien. "We beginnen op een echte voetbalclub te lijken. Als je onverhoopt tegen een nederlaag aanloopt dan wordt erover gepraat en is er paniek. Ineens wordt vergeten dat we acht duels op rij ongeslagen zijn en vraagt iedereen zich af waar het heen zal gaan. Maar je moet gewoon rustig blijven."

Van een ruit naar een vlak middenveld

Toch zat Lukkien, zeker een half uur lang, niet echt rustig op de bank in Eindhoven. "We hadden moeite om druk te krijgen op Jong PSV, dat ook goed speelde. De ruit op het middenveld werkte niet en dat hebben we na het eerste half uur omgezet naar een meer vlak middenveld, met vier man op lijn. Het gelukkige eigen doelpunt hielp ons daarbij in het zadel en in de tweede helft maakten we twee goede goals, dankzij goed druk zetten."
En nu op naar plek één? "Nee, rustig blijven. Op naar vrijdag, op naar Jong FC Utrecht", besluit de Veendammer oefenmeester.
Dick Lukkien na zege: 'Ik heb vertrouwen in mijn mannen'

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl