Eerste goal in FC Emmen-shirt voor Ole Romeny: 'Het werd ook wel tijd'

Ole Romeny
Ole Romeny maakte tegen Jong PSV zijn eerste treffer in Drentse dienst © RTV Drenthe / Tom Meijers
VOETBAL - Het was het droomscenario voor FC Emmen vlak na de rust. Snel op voorsprong komen, Jong PSV knakken en dan het duel tegen de talenten van de Eindhovense club volwassen uitspelen. Dat scenario kwam zowaar uit dankzij Ole Romeny, die zijn eerste goal maakte voor FC Emmen.
Wat in zijn eerste vijf duels in Drentse dienst maar niet lukte, lukte na amper een minuut in de tweede helft tegen Jong PSV wel. Na goed druk zetten veroverde Rui Mendes een diagonale bal van achteruit. De Portugees had maar één tel nodig om de bal te controleren en Romeny weg te steken, Reda Kharchouch trok het gat en de van NEC overgekomen aanvaller deed de rest.
"Ik maakte een lichaamsschijnbeweging, zette zo de keeper op het verkeerde been en schoot vervolgens met binnenkant links raak", verklaarde Romeny die FC Emmen na een moeizame eerste helft dus op 1-2 zette.

'Ik was hier ook echt aan toe'

"Een belangrijke goal op een heerlijk moment", vervolgde de aanvaller. "Ik was hier ook echt aan toe, want ik vond ook dat ik al veel eerder mijn eerste goal had moeten maken. In de eerste vijf wedstrijden was ik wel regelmatig dichtbij, raakte ik ook paar het aluminium, maar nu heb ik het doelpunt dan eindelijk te pakken. Of ik daarna vrijer ging spelen? Dat zou best kunnen, al voelde ik me de hele wedstrijd wel lekker spelen."

Dansen in de kleedkamer

De 1-3 zege (ook Mendes scoorde nog) werd volgens de vleugelspits in de kleedkamer uitbundig gevierd: "Er werd geschreeuwd, gezongen en gedanst. We hebben een goed antwoord gegeven na die nederlaag tegen Helmond Sport en nu door. Op naar komende vrijdag."
Eerste goal in FC Emmen-shirt voor Ole Romeny: 'Het werd ook wel tijd'

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl