ACV verliest van hekkensluiter: Wie schiet ACV uit de zorgen?

Freddy Quispel
Freddy Quispel verlaat teleurgesteld het veld in Assen na de 0-2 nederlaag tegen GOES © RTV Drenthe
VOETBAL - Wat als Freddy Quispel de bal, na een prima aanval, in de tweede minuut langs GOES-doelman Matthew Lentink had geschoten? Grote kans dat ACV het duel tegen de hekkensluiter had gewonnen. Maar Quispel scoorde niet en een minuut later lag de bal wel aan de andere kant in het net. De Assenaren probeerden alles om de vroege achterstand om te draaien, maar slaagden daarin niet. Sterker nog, een kwartier voor tijd maakte GOES ook nog de 0-2.
Door die nederlaag blijft ACV steken op plek 14 in de Derde Divisie zaterdag. Dat is net boven de gevarenzone, maar het verschil met de onderste (dat is na vanavond VVSB) is nog maar zes punten. DOVO staat 15e (op de plek die aan het einde van het seizoen nacompetitievoetbal betekent). De ploeg uit Veenendaal heeft drie punten minder dan ACV, maar ook een wedstrijd minder gespeeld.

'Wat koop ik voor complimenten van de tegenstander?'

"Of ik me zorgen maak? Ja, absoluut", was ACV-trainer Fred de Boer na afloop eerlijk. "We scoren niet. Wel krijgen we, niet voor het eerst dit seizoen de complimenten voor ons spel. De trainer van de tegenstander zei zelfs sorry, maar wat koop ik daarvoor?"
De Boer somde de lijst met afwezige schutters op. "Arjen Hagenauw zou spelen, maar heeft corona en we missen Niels Grevink al langere tijd. Daarom kozen we vandaag voor Pascal Huser naast Freddy, maar Pascal haakte in de rust geblesseerd af."
ACV bestookt het doel van GOES, maar tevergeefs. De Assenaren verloren met 0-2
ACV bestookt het doel van GOES, maar tevergeefs © RTV Drenthe

'Het loopt gewoon even niet en daar baal ik ontzettend van'

Maar eigenlijk had ACV die spelers vandaag niet eens nodig als Quispel zijn kansen had benut, maar de aanvaller van de blauw-zwarten is eenmaal oog in oog met de doelman op dit moment geen schim van de speler die hij is buiten de zestien. Dan is de oud-speler van onder andere FC Emmen namelijk sterk en rustig aan de bal en doet hij eigenlijk alles goed. Vier kansen kreeg Quispel tegen GOES, maar vier keer kreeg hij de bal niet tussen de palen. De man met rugnummer 28 stak zijn teleurstelling niet onder stoelen of banken. Hij was als eerste van het veld, was als eerste gedoucht en ook als eerste bij de auto op de parkeerplaats. "Het loopt gewoon even niet en daar baal ik ontzettend van, maar er zijn nog zeventien wedstrijden. Ik ga er alles aan doen om het tij te keren, te beginnen komende zaterdag."
Dan speelt ACV opnieuw thuis en is SteDoCo de tegenstander.
ACV-GOES 0-2
Doelpuntenmakers: 3. Kabwe Manengela 0-1, 76. Hage 0-2.
Toeschouwers: 300
ACV verliest van hekkensluiter: Wie schiet ACV uit de zorgen?

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl