HZVV diep in blessuretijd naar eerste punt in 2022

HZVV
HZVV pakte door een goal in blessuretijd een punt in Vriezenveen © HZVV
VOETBAL - Ferdi ter Avest leek in Vriezenveen vanavond de matchwinner te worden voor de thuisclub in het hoofdklasseduel tussen DETO en HZVV, maar diep in blessuretijd werd het toch nog 2-2. Walter Dias Nzasi schoot raak uit een scrimmage na een corner. Het leverde de Hoogeveners het eerste punt op in 2022.
Na nederlagen tegen Eemdijk, AZSV en sv Urk (afgelopen zaterdag) had HZVV opnieuw een lastige opponent. DETO speelde gemakkelijker en was voor rust ook de gevaarlijkste ploeg, maar kansen voor Ferdi Ter Avest, Tim Pothast en Kai Wesselink leverden geen treffer op.

Vier goals

Na rust werd HZVV sterker en kwam de rood-witte brigade van trainer Rick Mulder ook op voorsprong dankzij de snelle Kelly Joao, die afgelopen zaterdag tegen Urk ook al doeltreffend was. Toch wist HZVV de voorsprong niet vast te houden. Sterker nog, de thuisclub ging erop en erover. Twee keer was Ter Avest de gevierde man. Hij leek dus ook de matchwinner te worden, maar dat voorkwam Nzasi.

Boven de gevarenzone

Door het punt blijft HZVV staan op plek 12 in de hoofdklasse B, met 17 punten uit 15 duels. Daarmee staan de Hoogeveners net boven de gevarenzone. Net onder de streep, op plek 16 dus, staat De Dijk met 16 punten uit 16 wedstrijden. Dan volgt NSC Nijkerk met 14 uit 16 en onderaan staat Noordscheschut met 8 uit 15.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl