Alcides in slotfase onderuit, Hoogeveen ziet concurrent punten verspelen

Alcides
Alcides, in het lichtblauw, verloor gisteravond met 3-2 bij TOGB © Twitter Alcides
VOETBAL - In de hoofdklasse A van het zondagvoetbal ging het Meppeler Alcides ongelukkig onderuit bij TOGB (3-2), terwijl de nummers 2 en 3 in de stand, Be Quick 1887 en SJC elkaar in Noordwijk op 1-1 hielden. Daardoor is de marge van koploper Hoogeveen op de achtervolgers drie en vier punten.
Alcides kon in Berkel en Rodenrijs geen goed vervolg geven aan de forse en dikverdiende 5-2 zege op Alphense Boys afgelopen zondag. Zonder trainer Wilko Niemer (hij ontbrak wegens corona) nam Alcides wel brutaal de leiding dankzij een treffer van Sil Kuurman. Daarna drong TOGB aan maar miste de de nieuwe nummer 6 in deze hoofdklasse drie prima kansen. Een paar minuten voor rust viel de (verdiende) gelijkmaker dan toch. Sven Paternot werd door Ryan Luyckx onderuit gehaald in de zestien van Alcides en de toegekende strafschop werd benut door Guus Steerneman: 1-1. Toch kwam Alcides in de absolute slotfase nog een keer in kansrijke positie, maar Marnix Jager zag zijn inzet voorlangs gaan.

Weer voorsprong uit handen gegeven

Uit een fraaie counter kwamen de Meppelers in de zesde minuut na rust opnieuw op voorsprong. Nick Kuiper kon binnenschieten na goed voorbereidend werk van Kuurman. Maar net als voor rust wist Alcides de voorsprong niet vast te houden. Via Max le Fevre kwam de thuisclub op gelijke hoogte.
De absolute slotfase was spannend en enerverend. Beide ploegen speelden vol op de winst. Die ging dus uiteindelijk naar de thuisclub. Opnieuw was het Max le Fevre die scoorde.

Alcides blijft tiende

Door de nederlaag blijft Alcides steken op plek 10 in de hoofdklasse A, met 18 punten uit 15 wedstrijden. Het gat naar de gevarenzone bedraagt drie punten.