Lorena Wiebes wint opnieuw de Ronde van Drenthe

Lorena Wiebes wint
Lorena Wiebes opnieuw de sterkste in Hoogeveen © RTV Drenthe/Kim Stellingwerf
WIELRENNEN - Lorena Wiebes heeft de UCI MIRON Women's WorldTour Ronde van Drenthe gewonnen. De DSM renster volgt hiermee zichzelf op. Wiebes won voor Elisa Bolsamo en Lotte Kopecky.
Om 12:15 uur startten 108 vrouwen in Assen voor een koers over 156 kilometer door het Drentse land, met de Drentse keien en vier beklimmingen van de Col du VAM. Met weinig wind en een een zonnetje waren de weergoden de rensters goed gezind.

Eerste aanval

Na 10 kilometer was Kerry Jonker de eerste aanvalster in de koers. De renster van Team Andy Schleck nam al snel een voorsprong van meer dan een minuut.
Bij het oprijden van de eerste keienstrook bij het Boomkroonpad was de voorsprong van Jonker opgelopen naar twee-en-een-halve minuut. Maar na de passage in Borger verdween de voorsprong als sneeuw voor de zon en nog voor Buinen had het peloton Jonker weer te pakken.
Kijk hier de Women's WorldTour Ronde van Drenthe terug

Gesloten peloton

Een gesloten peloton nam de daarop volgende keienstroken, zonder dat er maar iemand mocht ontsnappen. Ook de drie passages van de Col du VAM leverde geen noemenswaardige afscheiding op. De favorieten hielden elkaar in bedwang en ontsnappen was haast onmogelijk.
Na de eerste passage door Hoogeveen werd het tempo in het peloton opgevoerd, zodat ontsnappen onmogelijk was. Op de laatste doorkomst op de VAM. Lorena Wiebes, die lek reed, had de grootste moeite om weer aan te sluiten.

Massasprint

Op de laatste doorkomst op de Col du VAM ontstond een kopgroep van elf vrouwen, met onder andere Ellen van Dijk en Lotte Kopecy, maar een achtervolgende groep met Wiebes kon weer aansluiten. In de laatste twintig kilometer ontstond een kopgroep van vier, met Sarah Roy, Nino Buijsman, Anouska Koster en Christine Majerus, de winnares van de Acht van Westerveld van vrijdag. In een spannende slotfase werden de vier koplopers op minder dan een kilometer weer teruggepakt. In de sprint stond geen maat op Wiebes en won ze voor wereldkampioene Elisa Balsamo en Lotte Kopecky werd derde.
Lorena Wiebes wint opnieuw de Ronde van Drenthe

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.