Hoogvlieger Westsite te sterk voor dames E&O

E&O
De groen-witte vlag van E&O © RTV Drenthe/Stijn Steenhuis
HANDBAL - De dames van E&O hebben in de 1e divisie met 19-16 verloren van hoogvlieger Westsite uit Amsterdam. Daardoor blijven de groenhemden twaalfde in de stand met 10 punten.
E&O liet zich echter niet zomaar weg spelen door de nummer vier op de ranglijst van de 1e divisie. Na eerst met 8-5 achter te hebben gestaan trokken de Emmenaren de stand bij rust weer gelijk tot 10-10. Jongeling Lynn Wolters wist daarbij twee keer achter elkaar raak te schieten. In tweede helft kwam Westsite opnieuw naar een 14-10 voorsprong, maar na een time-out van coach Jan Gerald Mulder kwam E&O toch weer terug naar 15-13.

Counters gestopt

Doelvrouw Amber Foree speelde een verdienstelijke wedstrijd en wist meerdere pogingen van Westsite uit haar doel te houden. Er werd dan ook weinig gescoord in Amsterdam. Na een treffer van Alysa Korterink vlak voor tijd had E&O bij een stand van 18-16 nog alle kans op een punt, maar tot twee keer toe werd een snelle counter gestopt.
Toen opbouwspeelster Marit Nieuwenweg in de slotminuut naar de kant werd gestuurd kon Westsite met een overtalsituatie de controle nemen en ook nog de 19-16 binnen gooien.
Volgende week wacht E&O opnieuw een zware taak, dan speelt de ploeg thuis tegen koploper VOC Amsterdam.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl