HZVV weet door Zomer weer wat winnen is

Alex Zomer HZVV
Zomer (nummer drie) viert zijn tweede goal © RTV Drenthe/Stijn Steenhuis
VOETBAL - Voor het eerst in vier maanden tijd heeft HZVV weer een zege in de hoofdklasse B geboekt. Tegen laagvlieger NSC Nijkerk maakte aanvoerder Alex Zomer beide Hoogeveense goals: 2-1.
De twee voorgaande competitieduels speelde HZVV gelijk. Daarvoor speelde de formatie van Rick Mulder tegen kampioenskandidaten Eemdijk en Urk goed, maar bleef het met lege handen achter.
Tegen NSC Nijkerk, de nummer vijftien op de ranglijst, moest het voor het eerst sinds 20 november 2021 - 5-1 winst op provinciegenoot Noordscheschut - weer eens gebeuren voor HZVV. Na een kwartier spelen kopte Zomer de 1-0 tegen de touwen.

Negentig tellen later

"Ik sta al op vier doelpunten", zegt de captain na de tijd met een brede glimlach. Ook na de zomer speelt de 33-jarige Zomer voor HZVV. "Niet gek voor een centrale verdediger, toch?"
Negentig tellen later stond het alweer gelijk. De snelle Dean Lourensz vond in de omschakeling de lange hoek en liet HZVV-goalie Rodney Rosink verslagen achter.
In het vervolg maakte HZVV het spel. Na de pauze probeerden Kelly Joao, Sander Dzemidzic en invaller Noah ten Brinke het namens de thuisploeg in het rood-wit. Twintig minuten voor tijd gaf Zomer opnieuw het juiste voorbeeld.
Dzemidzic werd in het strafschopgebied aangetikt en kreeg een makkelijke penalty. Zomer schoot overtuigend raak en wist in het slot met zijn defensie de voorsprong te verdedigen.

Geen degradatiezorgen

De matchwinner over de bevrijdende overwinning: "De afgelopen weken speelden we aardig, maar bleef de winst vaak uit. Vandaag was het misschien niet goed, maar de overwinning voelt wel lekker moet ik zeggen. Degradatiezorgen hebben we niet gehad, maar nu houden we een ploeg als NSC Nijkerk ver achter ons."
HZVV is terug te vinden op plaats tien in de hoofdklasse B. De mannen van Mulder hebben na zeventien wedstrijden 21 punten. Tegenstander NSC Nijkerk moet het doen me veertien punten.
Samenvatting HZVV - NSC Nijkerk (hoofdklasse B zaterdag)

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl