DOS'46 na knappe zege toch weer kansrijk voor play-offs Korfbal League

DOS'46 begint goed aan de kampioenspoule en wint van KZ met 19-18
DOS'46 eerder dit seizoen na de thuiszege op KZ. Vanavond wonnen de Nijeveners ook in Koog aan de Zaan. © RTV Drenthe/ Dean van het Laar
KORFBAL - Door de 20-22 zege bij KZ vanavond is DOS'46 ineens weer kansrijk voor een plek bij de eerste 4 in de Korfbal League. Een zege in de derby uit bij LDODK in Gorredijk aanstaande zaterdag volstaat voor een plaats in de play-offs.
Voor die play-offs hebben PKC, Fortuna en DVO zich al geplaatst.
Tot 5-5 ging het vanavond in Koog aan de Zaan volledig gelijk op, waarna DOS'46 het eerste miniscule gaatje sloeg bij 5-7. Tot 7-9 hield het deze marge vast, maar uiteindelijk kwam de thuisclub voor rust nog op gelijke hoogte: 9-9.
Na de pauze schoot Max Malestein met twee snelle treffers DOS'46 meteen op 9-11, maar die lijn wist DOS'46 aanvankelijk niet door te trekken. KZ nam het heft in handen en ging erop en erover: 17-15.
Het team van interim-trainer Herman van Gunst toonde veerkracht, scoorde vier punten op rij en nam de leiding in handen om die uiteindelijk niet meer af te staan. Dankzij vooral Malestein, maar ook Leander Zwolle wisten de roodhemden in de zeer spannende slotfase aan de goede kant van de score te blijven: 20-22.

Zaterdag beslissing

Komende zaterdag kan DOS'46 dus alsnog de kruisfinales van de Korfbal League halen. Een zege bij LDODK, waar vorige week in Nijeveen nog van werd verloren, is dan wel noodzakelijk.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.