Jonker prijst Lukkien: 'Maar heb ik een accent dan?'

Lukkien waardeerde de mooie woorden die hij ontving na afloop van trainer Andries Jonker
Lukkien waardeerde de mooie woorden die hij ontving na afloop van trainer Andries Jonker © RTV Drenthe / Tom Meijers
VOETBAL - FC Emmen-trainer Dick Lukkien stond na afloop met een brede grijns op het gelaat voor de camera van RTV Drenthe. Niet omdat zijn ploeg de tegenstander van het kastje naar de muur stuurde zondagmiddag, maar door de mooie woorden die hij ontving van Andries Jonker, de trainer van Telstar.
"Dick wordt echt onderschat als trainer. Als een Willem II of Go Ahead Eagles op zoek is naar een nieuwe trainer dan hoor ik nooit de namen Dick Lukkien of Henk de Jonge. Zij zullen wel een verkeerd accent hebben of zo", verklaarde Jonker na afloop van de wedstrijd tussen FC Emmen en Telstar dat in een Drentse overwinning eindigde: 2-1.

'Heb ik een accent dan?!'

Lukkien schatte de woorden op waarde: "Andries is een zeer gewaardeerde collega. Zoiets zeg je niet over jezelf, maar het is mooi dat hij het uitspreekt." Op de vraag of hij het verkeerde accent heeft, reageerde Lukkien lachend: "Heb ik een accent dan?"
Ietwat ongemakkelijk wilde de trainer switchen van gespreksonderwerp: "We hebben het nu anderhalve minuut over mij. Dat vind ik helemaal niks." Daar wilde hij graag mee wachten totdat promotie een feit is.

Solide tweede helft

De oefenmeester zag zijn ploeg niet in de war raken na de gelijkmaker vlak voor rust door Glynor Plet. "Achteraf denk ik dat het de ontwikkeling van onze ploeg tekent. Dat we daar niet van in de war zijn geraakt en eigenlijk een heel solide tweede helft spelen", zei Lukkien. "Het enige wat ik mijn spelers na rust kan verwijten is dat we niet eerder afstand hebben genomen van Telstar."
Jonker verbaast Lukkien: 'Heb ik een accent dan?'

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.