Beachvolleybalsters Stam en Schoon stunten op Elite 16 in Mexico

Katja Stam
Stam (r.) en Schoon tijdens een wedstrijd vorig jaar zomer © AFP/Florian Schroetter
Beachvolleybal - Katja Stam uit Klijndijk en Raïsa Schoon hebben verrassend het beachvolleybaltoernooi Elite 16 in het Mexicaanse Rosarito gewonnen. Ze waren met 21-14 en 21-13 te sterk voor Anastasija Kravcenoka en Tina Graudina uit Letland. Stam (23) en Schoon (20) wisten nooit eerder een toernooi op de Beach Pro Tour, voorheen de World Tour, te winnen.
"Ongelooflijk, ik kan niet beschrijven hoe ik me voel", reageerde Stam op de website van de Pro Tour. "Ik denk dat het verschil met vorige week is dat we in Tlaxcala al blij waren dat we de finale hadden bereikt en daarin niet zo agressief speelden als vandaag. Nu zijn we gewoon op dezelfde voet doorgegaan. Ik ben trots dat het ons gelukt is en dat we hebben laten zien dat we mee kunnen op zo'n hoog niveau."

Elite 16

Aan de Elite 16, een nieuw toernooi op de internationale Beach Pro Tour, mogen alleen de beste zestien teams ter wereld meedoen bij zowel de vrouwen als de mannen.
Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen slaagden er niet in het mannentoernooi op hun naam te schrijven. Het Nederlandse duo verloor in twee sets van het als eerste geplaatste koppel Cherif Younousse/Ahmed Tijan uit Qatar: 17-21 15-21.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.