Olhaco heeft smaak te pakken en wint voor tweede week op rij

Olhaco Hoogeveen volleybal topdivisie
Olhaco heeft de winnende vorm te pakken © RTV Drenthe/Stijn Steenhuis
VOLLEYBAL - Maandenlang wist Olhaco geen wedstrijd te winnen, maar vandaag boekten ze de tweede overwinning op rij in de Topdivisie. De Hoogeveners wonnen met 3-1 op bezoek bij VoCASA uit Nijmegen: 25-22,18-25, 25-18, 25-23.
Door de overwinning verkleint Olhaco het gat naar de nummer 11, Bultman-Hartholt uit Elburg, naar drie punten. De ploeg van Menno Volkerink heeft nog drie wedstrijden op het programma staan in het restant van het seizoen. Voor degradatie hoeven ze niet te vrezen, want de Nederlandse Volleybalbond heeft besloten dat zowel promotie als degradatie dit seizoen niet plaatsvindt.

Een ploeg met zelfvertrouwen

Na de gewonnen wedstrijd van vorige week merkte Volkerink een verandering in zijn groep: "Ik zie een ploeg met meer zelfvertrouwen en dan draait het gewoon beter." Waar Olhaco in de afgelopen maanden vaak een voorsprong in een set verspeelde, wist de ploeg de sets vandaag over de streep te trekken. Volgens Volkerink hebben ze de organisatie in het veld beter voor elkaar: "Het is alleen jammer dat dit in april gebeurt en niet in november".

Xander Arling neemt het roer over

Volkerink vertrekt na dit seizoen bij Olhaco. Zijn opvolger is inmiddels bekend in de persoon van Xander Arling uit Hollandscheveld. De oud-speler van Lycurgus uit Groningen heeft een aantal jaar in de Eredivisie gevolleybald. Arling loopt inmiddels een jaar rond bij Olhaco en zal na de zomer de ploeg gaan coachen in de Topdivisie.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl