FC Emmen terug in de eredivisie na winst op Dordrecht

FC Emmen gepromoveerd
De spelers van FC Emmen met het zilveren schild, de prijs voor promotie © Lute Kiers
FC Emmen speelt volgend jaar weer in de eredivisie. In een kolkend Riwal Hoogwerkers Stadion in Dordrecht was de koploper te sterk voor FC Dordrecht. Rui Mendes was opnieuw de grote man voor de Drenten door het enige doelpunt te maken: 0-1.
Door de overwinning is FC Emmen zeker van een plaats bij de eerste twee in de Keuken Kampioen Divisie. Nadat de Drentse club vorig seizoen was gedegradeerd uit de eredivisie, was snel terugkeren hét doel. En dat is nu dus al gelukt.

Voorsprong

In de eerste helft drong FC Emmen flink aan bij Dordrecht. Onder meer Romeny en Kharchouch kregen kansen en kansjes op de openingstreffer. Maar wie anders dan Rui Mendes zette FC Emmen vlak voor rust op voorsprong. Hij kon een prachtige pass van El Azzouzi goed onder controle krijgen en verschalkte doelman Bossin met een lobje. Daarmee is de Portugees acht keer trefzeker in acht wedstrijden.
In de tweede helft ging FC Emmen verder waar het gebleven was. FC Dordrecht kwam er heel sporadisch een keer uit, maar verder lag de bal voornamelijk aan een Emmense voet. In het eerste kwartier lukte het FC Emmen niet echt om dat balbezit om te zetten in kansen, toch was het wachten vooral op een tweede Drentse treffer.

Rode kaart

Die treffer leek een beetje verder weg toen Veendorp het veld moest verlaten. De verdediger kreeg zijn tweede gele kaart, en dus rood, en kon inrukken. Daarmee rook FC Dordrecht bloed. De Zuid-Hollanders drongen wat meer aan en kregen een paar mogelijkheden op de 1-1, maar die goal bleef uit. FC Emmen moest nog wel wat strijd leveren en trok de overwinning met tien man over de streep.
Zowel de nummer 1 als de nummer 2 uit de Keuken Kampioen Divisie promoveert rechtstreeks naar het hoogste niveau. Volendam, dat morgen tegen Jong Ajax speelt, staat momenteel tweede.
Volg hieronder live de spelersbus van FC Emmen, op de terugweg van Dordrecht naar Emmen:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl