Overtuigende zege van HZVV, Noordscheschut verliest in laatste minuut

HZVV
De verdediging van HZVV staat klaar voor een vrije trap van Swift © HZVV Twitter
VOETBAL - In de Hoofdklasse B Zaterdag heeft HZVV een eenvoudige overwinning geboekt op AVV Swift uit Amsterdam. Op eigen veld wonnen de Hoogeveners met 3-0, door doelpunten van Sander Dzemidzic en Alex Zomer. Na de zege blijft HZVV op de 7e plaats staan in de Hoofdklasse B.
Sander Dzemidzic had niet veel tijd nodig om zijn ploeg op voorsprong te zetten. Al na drie minuten maakte de spits van HZVV een aanval over de rechterflank koelbloedig af. Nog voor rust was het wederom Dzemidzic die na een individuele actie zijn tweede treffer van de dag maakte.
Na rust voerde Swift de druk op de defensie van HZVV op. De Amsterdammers gingen alleen slordig om met de kansen die ze kregen. In de 72e minuut besliste Alex Zomer de wedstrijd vanuit een corner. De bal bleef hangen in de zestien meter en de aanvoerder van HZVV was er als snelste bij. Hij zette de eindstand op 3-0.

Noordscheschut

Het kwartje valt voor Noordscheschut voorlopig nog niet de goede kant op. De ploeg van trainer Marc van Meel trad aan in Aalten tegen AZSV. De Achterhoekers hadden het initiatief in de eerste helft en maakten via Niek te Veluwe de 1-0. Na rust kon Noordscheschut meer weerstand bieden en dit resulteerde in de gelijkmaker van Nick Koster.
Niet voor het eerst dit seizoen kreeg Noordscheschut in de slotfase een treffer te incasseren, waardoor de hekkensluiter van de Hoofdklasse B weer met lege handen huiswaarts keerde. Thijmen te Kolste miste in eerste instantie nog twee grote kansen, maar bij de derde kans schoot hij toch de 2-1 tegen de touwen.
De concurrenten van Noordscheschut pakten wel punten, waardoor degradatie erg dichtbij begint te komen. Volgende week treden de Schutters aan tegen de nummer 12 van de Hoofdklasse, SDC Putten. HZVV neemt het op tegen Flevo Boys, dat één plek lager staat op de ranglijst.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl