Ook sprintrace WK Superbikes Assen prooi voor Jonathan Rea

Rea
Jonathan Rea viert zijn 100e zege voor Kawasaki in Assen © ANP / Otto Moretti
MOTORSPORT - Trots poseerde hij na afloop van de sprintrace op het TT Circuit Assen met een enorme taart van zijn werkgever. Jonathan Rea boekte namelijk zijn 100e zege voor Kawasaki in de WK Superbikes. De Noord-Ier, die gisteren ook al race 1 won, liet opnieuw zien dat hij zich als een vis in het water voelt op Drentse bodem.
De zege in de sprintrace betekende de 17e zege van Rea op het TT Circuit. Het was net als gisteren een gevecht tussen de top 3 in de tussenstand om het wereldkampioenschap, met Alvaro Bautista, Toprak Razgatlioglu en dus Jonathan Rea. De leider, tot gisteren, Bautista bleek vanochtend de grootste belager van Rea. Razgatlioglu hoopte op een foutje voor hem en bleef eigenlijk de gehele race hangen op plek 3. In het slot van de race (over negen ronden) greep Rea de koppositie om die ook niet meer uit handen te geven. Bautista finishte net als gisteren als tweede en Razgatlioglu werd derde.

Bautista teruggezet naar plek 3

Ruim na afloop van de wedstrijd werd Alvaro Bautista nog een plek teruggezet na het overschrijden van de tracklimiet. Daardoor klom Razgatlioglu van drie naar twee.

Geen punten voor Michael van der Mark

Michael van der Mark eindigde de wedstrijd als 15e. De Rotterdammer scoorde daarmee geen punten.

Tussenstand wereldkampioenschap

In de tussenstand van het wereldkampioenschap heeft Rea nu 7 punten voorsprong op Bautista. Rea heeft 91 punten, Bautista heeft er 84. Razgatlioglu, de regerend wereldkampioen, staat na vijf races op plek drie met 64 punten. Het gat naar de vierde man, Locatelli, is groot. De Italiaan heeft 35 punten. Michael van der Mark blijft steken op plek 20 in het klassement, met 3 punten (die hij gisteren scoorde in race 1 op het TT Circuit van Assen).

Irene Schouten

De top drie van vandaag werd op het podium vergezeld door Irene Schouten, de ijskoningin van Peking.