Dick Lukkien: 'Onderdeel worden van de geschiedenis van de club staat mooi op je cv'

Dick Lukkien
FC Emmen-trainer Dick Lukkien wil geschiedenis schrijven met zijn spelers © RTV Drenthe
VOETBAL - FC Emmen-trainer Dick Lukkien genoot afgelopen week van de topwedstrijden in de Champions League. Hij zag een wervelende show van Manchester City en Real Madrid en daarna een overtuigende zege van Liverpool, de club van zijn oud-pupil Virgil van Dijk. Of het duel van FC Emmen vanavond in Eindhoven ook genieten wordt is de vraag.
"Er staan twee ploegen tegenover elkaar die weinig goals incasseren, maar we gaan in ieder geval vol voor de winst om in stijl kampioen te worden", aldus de oefenmeester. "De groep is enorm gefocust op de titel. Het besef is er dat je onderdeel kunt worden van de geschiedenis van de club. Dat staat natuurlijk heel mooi op je cv."
Lukkien kan vanavond in het Jan Louwers Stadion, de thuishaven van FC Eindhoven, weer beschikken over Keziah Veendorp. De allrounder is weer terug na een schorsing na zijn twee gele kaarten in de promotiewedstrijd in Dordrecht. Hij zal starten als rechtsback, waardoor Mitch Apau naar de bank verhuist. Of er verder nog wijzigingen zijn is onduidelijk, al klopt Lucas Bernadou de laatste weken stevig op de deur van de trainer. "Hij is zeker een overweging waard, ook omdat een aantal spelers een aardig jasje hebben uitgedaan vanwege de ramadan."

'Dat het stadion niet rood-wit wordt snap ik, maar duizend supporters had toch wel gekund'

FC Emmen wordt vanavond tegen de nummer 3 van de Keuken Kampioen Divisie, die eerder dit seizoen in Emmen met 1-0 wist te winnen, gesteund door 450 Drentse supporters. Meer zat er, ondanks enorme belangstelling, niet in. "Ik begrijp dat dit al het hele seizoen het beleid is van de burgemeester, dus dat hebben we te respecteren. En dat het stadion niet rood-wit gekleurd hoeft te zijn begrijp ik ook, maar ik vind het wel jammer dat er niet is nagedacht om van de 450 er 1000 te maken."
Dick Lukkien: 'Onderdeel worden van de geschiedenis van de club staat mooi op je cv'

Live op Radio Drenthe

FC Eindhoven - FC Emmen is uiteraard live te volgen op Radio Drenthe. De uitzending begint een half uur voor de aftrap in het Jan Louwers Stadion, om 19.30 uur.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl