Dick Lukkien: 'Hilterman kan van grote waarde zijn voor NAC in de play-offs'

Dick Lukkien
FC Emmen-trainer Dick Lukkien © RTV Drenthe
VOETBAL - In het thuisduel tegen ADO Den Haag komt er voor FC Emmen vanavond een eind aan een uiterst succesvol seizoen, dat werd bekroond met een periodetitel, promotie en (vorige week) het kampioenschap. Maar er kan nog een vierde prijs bijkomen, namelijk de vierde periodetitel.
Bij minimaal een gelijkspel ontvangt de Drentse club na afloop van het duel tegen ADO Den Haag voor de tweede keer dit seizoen een bronzen schild. Zelfs een nederlaag kan voldoende zijn, maar dan mag FC Eindhoven niet winnen bij FC Volendam.
"We gaan vol voor die prijs", aldus FC Emmen-trainer Dick Lukkien na de laatste training in aanloop naar de afsluitende wedstrijd. "En er is meer om voor te spelen. Zo staat Lorenzo Burnet bovenaan in het VI-klassement en willen we uiteraard het seizoen in stijl afsluiten voor ons eigen hondstrouwe publiek."

ADO geeft spelers rust

Met welke spelers Lukkien zal starten liet hij gistermiddag nog in het midden. Het elftal waarmee ADO Den Haag naar Drenthe komt is ook onbekend, althans de kwaliteiten van dat team. Met het oog op de nacompetitie, die voor Den Haag maandag of dinsdag, begint krijgt een groot gedeelte van de vaste kern namelijk rust. Alleen basisklanten Tyrese Asante, Samy Bourard, Amar Catic en doelman Alessandro Damen starten in Emmen. De overige zeven spelers zijn wissels en jeugdspelers.
Dat betekent bijvoorbeeld dat ADO-spits Thomas Verheydt de kans op de topscorerstitel in de Keuken Kampioen Divisie laat schieten. De aanvaller heeft last van een lichte blessure aan zijn bovenbeen en wil geen risico's nemen met het oog op de nacompetitie (al informeerde hij deze week nog wel bij Jeroen Veldmate naar de opstelling van FC Emmen). Door zijn plek op de tribune kan Verheydt geen topscorer meer worden van de de eerste divisie. De robuuste spits eindigt op 30 treffers, terwijl voormalig Emmen-spits Thijs Dallinga op 31 staat. FC Volendam-spits Robert Mühren staat op 29 goals.

Jeredy Hilterman

Uiteraard keek Dick Lukkien ook nog even terug op het kampioensfeest van afgelopen weekend. "Mijn verwachtingen werden wederom overtroffen. Al die mensen, ook tijdens de rondrit, hebben diepe indruk op me gemaakt."
Uiteraard kwam ook Jeredy Hilterman nog even aan bod in Rood Wit TV. De NAC-spits, die door FC Emmen werd uitgenodigd om mee te feesten, pakte tijdens de huldiging de microfoon en deed enkele uitspraken die hem in Breda niet in dank werden afgenomen. Hilterman werd een dag later uit de selectie gezet en moet nog tot het weekend wachten op meer duidelijkheid.

'De mensen, die niet begrijpen dat we Jeredy hebben uitgenodigd, begrijp ik niet'

"Ik heb gelezen dat sommige mensen het belachelijk vonden dat we hem hadden uitgenodigd. Nou, ik begrijp die mensen niet. Jeredy heeft voor de winter een zeer belangrijke rol gespeeld voor ons. In goed onderling overleg is hij eind januari vertrokken. Daarin zijn we heel open en eerlijk naar elkaar geweest en de club kon bovendien nog een prima transfervergoeding krijgen. Wat hij op het podium zei was niet handig, maar om hem daar nu volledig op af te rekenen gaat mij veel te ver", aldus Lukkien.
"Ik snap dat de fans van NAC teleurgesteld zijn, maar ik hoop dat die supporters ook beseffen dat je als mens ook wel eens een foutje maakt en dat het leven daarna gewoon weer verder moet gaan", vervolgt de trainer. "Hoe ik het had opgelost? Ik was met hem gaan praten, had hem gezegd dat excuses op zijn plaats zijn en was dan weer over gegaan tot de orde van de dag. Ook omdat ik ervan overtuigd ben dat Jeredy van grote waarde kan zijn voor NAC in de play-offs.
Dick Lukkien: 'Hilterman kan van grote waarde zijn voor NAC in de play-offs'
FC Emmen - ADO Den Haag begint vanavond om 20.00 uur. De uitzending van FC Emmen Live op Radio Drenthe begint een half uur eerder: om 19.30 uur.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl