SV Epe piekt bij Dalen, dat titel kan vergeten

SV Epe Dalen
SV Epe had geen kind aan Dalen en won met 0-6 © RTV Drenthe
VOETBAL - Hoewel Dalen-trainer Michel Kerkdijk voorafgaand aan het duel tegen koploper Epe al heel realistisch was en niet bezig was met eventuele titelkansen was die hoop er bij menig supporter van de thuisclub wel. Maar na negentig minuten eenrichtingsverkeer en een 0-6 eindstand is duidelijk dat Dalen zich volledig moet richten op plek 3, die wellicht kans geeft op het spelen van de nacompetitie.
Epe was op alle fronten beter dan Dalen op het knollenveld in het Drentse dorp en eigenlijk was het duel al bij rust beslist. Na 45 minuten stond het namelijk al 0-3 door treffers van Stefan Lokhorst, Luke Berkhoff en Henk Slot.
De technisch vaardige spelers van Epe werden ook na rust niet in verlegenheid gebracht. Dalen probeerde het nog wel, maar kreeg maar geen druk op de bal. Epe profiteerde in het tweede bedrijf optimaal van de grotere ruimtes die ontstonden en counterden kinderlijk eenvoudig naar het halve dozijn doelpunten. Stefan Lokhorst maakte er nog twee, nadat Lars Krijgsman de stand kort na rust al naar 0-4 had getild.

Stand

Door de 0-6 nederlaag is de achterstand van Dalen op Epe opgelopen naar 7 punten. De titelstrijd gaat nu tussen Epe en LSC 1890, dat twee punten minder heeft met nog vijf duels te spelen.
Samenvatting vv Dalen - SV Epe (zondag 2e klasse K)