Dick Lukkien beste trainer van de eerste divisie

De assistenten van FC Emmen bij bondscoach Louis van Gaal
De assistenten van FC Emmen bij bondscoach Louis van Gaal © Niels Dijkhuizen/RTV Drenthe
VOETBAL - Dick Lukkien is vanavond bekroond tot beste trainer van het seizoen in de Keuken Kampioen Divisie. De oefenmeester kon de prijs zelf niet in ontvangst nemen.
De Veendammer zat ziek thuis en dus ontvingen zijn assistenten Casper Goedkoop, Bas Sibum, Richard Moes en Gerhard Wermink het Gouden Schild uit handen van bondscoach Louis van Gaal.
Lukkien rekende af met Maarten Martens (Jong AZ), John Heitinga (Jong Ajax) en Rob Penders (FC Eindhoven).

'De beleidsbepalers zijn rustig gebleven en zie het resultaat'

Van Gaal had lovende woorden voor FC Emmen "En dan vooral voor het bestuur. De beleidsbepalers zijn rustig gebleven, hebben de trainer laten zitten en zie het resultaat."
Dick Lukkien beste trainer van de eerste divisie

Gerard Wiekens

De enige assistent die gisteren niet op het podium klom om het Gouden Schild in ontvangst te nemen van Gerard Wiekens. "Nee, dat is niks voor mij. Bovendien was Van Gaal ooit trainer van de vijand, van United", aldus de oud-aanvoerder van Manchester City. "Hij is dus niet mijn favoriet, maar nee dat staat er los van hoor."
De assistenten op het podium roemden hun 'baas' vooral om zijn persoonlijkheid en manier van werken. "Hij is echt van het samen doen", aldus de Goedkoop, Sibum, Moes en Wermink. Wiekens kon zich prima in die woorden vinden. "Hij beslist, hij is de baas, maar hij geeft ons als assistenten enorm veel verantwoordelijkheid. Dat werkt gewoon erg prettig en goed. En de spelers, of ze nu spelen of op de bank zitten, lopen met hem weg en dat zegt eigenlijk alles over Dick."
Gerard Wiekens: 'Ik ga natuurlijk niet op één podium met een oud-trainer van United'

Brouwer wint wel Tony van Leeuwen-Trofee maar is niet de beste volgens stemmers

Iedereen die dacht dat Michael Brouwer het Gouden Schild als 'beste doelman in de Keuken Kampioen Divisie' in ontvangst mocht nemen kwam bedrogen uit. De Apeldoorner, die het afgelopen seizoen werd gehuurd van Heracles, moest zijn meerdere erkennen in Nick Olij: de keeper van NAC. Nigel Bertrams (FC Eindhoven) en Stijn van Gassel (Excelsior) waren de andere genomineerden die niet in de prijzen vielen. Afgelopen vrijdag mocht Brouwer wel de Tonny van Leeuwen-Trofee in ontvangst nemen als minst gepasseerde doelman in het betaalde voetbal.

Beste speler

Rui Mendes was één van de genomineerden voor de titel 'speler van het jaar'. De Portugese aanvaller, die het afgelopen seizoen topschutter werd van de Drentse club met 15 treffers, zag Volendam-spits Robert Mühren er met de prijs vandoor gaan. In deze categorie waren ook Thijs Dallinga (Excelsior Rotterdam), Joey Sleegers (FC Eindhoven) en Patrick Pflücke (Roda JC) genomineerd. Dallinga werd in Den Bosch in het zonnetje gezet als topschutter van de Keuken Kampioen Divisie.
Van Gaal maakte nog even een kleine sneer naar de voormalige werkgever van Dallinga: FC Groningen. "Is het niet gek dat ze jou hebben laten gaan vorig jaar?" aldus de bondscoach. De voormalig jeugdspeler van FC Emmen reageerde bescheiden. "De eerste twee seizoenen haalde ik bij FC Groningen niet het niveau dat ik wilde, maar in het derde jaar had ik meer kansen verdiend. Daarom besloot ik ook om te vertrekken naar een club waar ik veel speeltijd zou krijgen en gelukkig heeft dat geweldig uitgepakt."
Thijs Dallinga: 'FC Emmen zit in mijn hart, maar het is nog te vroeg om terug te gaan'

PSV'er talent van het jaar

Johan Bakayoko, aanvaller van Jong PSV, kreeg de prijs als grootste talent in de Keuken Kampioen Divisie. Max de Waal (Jong Ajax), Sem Steijn (ADO Den Haag) en Benjamin Bouchouari (Roda JC) waren de andere genomineerden.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl