Degradatiezorgen worden groter voor Pesse en Zuidwolde na midweekse nederlagen

Zuidwolde Pesse
Een eerder duel tussen Pesse en Zuidwolde © RTV Drenthe / Ger Hensen
De midweekse speelronde heeft niks opgeleverd voor Zuidwolde en Pesse in de Tweede Klasse K. Beide ploegen, die tegen degradatie vechten, hielden niks over aan hun duel, waardoor de degradatiezorgen zo richting het einde van de competitie toenemen.
Zuidwolde had zichzelf een goede dienst kunnen bewijzen door vanavond te winnen van hekkensluiter Drachten. In plaats daarvan verloor het met 3-1 van de Friese ploeg, waardoor de ploeg op de elfde plek blijft staan. Het kwam nog wel op voorsprong, maar daarna was Drachten de bovenliggende partij en wist het drie keer het net te vinden.
Ook Pesse kwam van een koude kermis thuis en verloor van koploper Epe. Na twee minuten keek de ploeg al tegen een 1-0 achterstand aan. Die voorsprong werd gaandeweg de wedstrijd vergroot tot een 3-0 voorsprong voor de koploper. Remmert Verbrugge deed namens Pesse nog wat terug, en scoorde de eretreffer.
Nul punten dus voor beide ploegen, die daardoor respectievelijk op de elfde en tiende plek blijven staan. Door de overwinning van Drachten wordt het gat richting rechtstreekse degradatie kleiner, waardoor de druk wordt opgevoerd voor de twee Drentse ploegen.