SVZ haakt af in titelstrijd, Actief nu naaste belager Forward

SVZ steelt overwinning in slotseconden en wint met minimaal verschil van Actief: 1-0
SVZ in een eerder duel © RTV Drenthe/ Dean van het Laar
VOETBAL - SVZ lijkt uitgeschakeld te zijn in de strijd om de titel in de 3e klasse B. De formatie uit Zeijen verloor kansloos bij laagvlieger Siddeburen. Actief won wel en passeert SVZ in de stand en staat nu tweede. Koploper blijven de Groninger studenten van Forward, die nipt wonnen van TLC.
De degradatiekraker tussen Nieuw Roden en LEO werd beslist in het voordeel van de bezoekers uit Loon: 0-2.

SVZ verspeelt voor derde keer in vier weken punten

SVZ werd in de openingsfase totaal overlopen en keek na 25 minuten al tegen een 3-0 achterstand aan bij Siddeburen. Jochem Haverkate zorgde vlak voor rust voor de 3-1, maar in de tweede helft gooide Joran Pot met zijn tweede van de avond het duel op slot.
SVZ is de laatste weken al niet in de beste vorm. Twee van de laatste vier duels werden gelijkgespeeld, waardoor Forward nu alleen aan kop gaat in de 3e klasse B. Forward heeft 47 punten uit 20 duels, Actief volgt met 44 uit 20 en SVZ volgt op plek 3, met 42 punten uit 20 duels.

Imelman weer belangrijk voor Actief

Actief boekte een simpele zege op ZNC: 4-0. Ermin Imelman was, niet voor het eerst dit seizoen, weer de belangrijkste man voor de formatie uit Eelde. De topschutter, goed voor 21 treffers tot nu toe, scoorde twee keer.

LEO wint degradatiekraker

De kraker onderin deze 3e klasse B, tussen hekkensluiter Nieuw Roden en LEO, werd een prooi voor de bezoekers. Stefan Wagenaar en Biels Manuputty zorgden voor de treffers. Helaas voor LEO wonnen ook alle concurrenten, waardoor de blauw-witten nog altijd op plek 12 staan en die plek betekent aan het einde van de rit nacompetitievoetbal. Maar het gat met de ploegen boven de streep is, met nog vier duels te spelen, te overzien.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl