Titelkandidaat Lions blijkt maatje te groot voor Hurry-Up

Lions-Hurry Up
Joop Fiege geeft zijn spelers instructies in de rust © Hurry-Up/Twitter
HANDBAL - Hurry-Up kan de aspiraties voor de Nederlandse titel voorlopig in de ijskast zetten. Op bezoek bij Lions in Geleen kwamen de Zwartemeerders er niet aan te pas en verloren ze met 36-26. Door de nederlaag is Hurry-Up definitief afgehaakt in de strijd om de landstitel.
Vanaf de eerste minuut was het al duidelijk dat het een lastige avond zou worden voor Hurry-Up. Lions, dat tweede werd in de BENE-League, sprong nauwkeuriger om met de mogelijkheden en bouwde al snel een marge op van 5 punten. In de eerste helft was Hurry-Up niet volledig kansloos, want de ploeg van Joop Fiege bleef in het kielzog van de Limburgers. Met een ruststand van 17-13 in het voordeel van Lions was de wedstrijd nog niet volledig verloren voor Hurry-Up.
Al snel in de tweede helft bleek dat een resultaat er niet in zat voor de oranje-zwarten. Lions liep snel uit en de ploeg uit Zwartemeer liep achter de feiten aan. Uiteindelijk vergrootte Lions de voorsprong naar 10 punten en won het met 36-26.
Met nog drie wedstrijden te spelen in de HandbalNL League kan Hurry-Up al niet meer bij de beste twee eindigen. Die plekken geven recht op de play-offs om het landskampioenschap. De ploeg van Joop Fiege staat nu op de vijfde plaats, met 3 punten uit 7 wedstrijden. Volgende week komt koploper Volendam op bezoek in Zwartemeer.