E&O maakte grote achterstand goed, maar speelt gelijk tegen hekkensluiter

E&O
Archieffoto E&O © RTV Drenthe/Stijn Steenhuis
HANDBAL - Na een kwartier leek de wedstrijd al voorbij voor E&O, want hekkensluiter V&L uit Geleen stond met 9-2 voor. De Emmenaren toonden karakter, kwamen langszij en hebben aan de overwinning mogen ruiken. Een overwinning werd het alleen niet, want de wedstrijd eindige in een 20-20 gelijkspel.
Ondanks het verschil op de ranglijst keek E&O al snel tegen een 3-0 achterstand aan. De hekkensluiter overklaste E&O in de beginfase en het gat kon niet worden gedicht. Integendeel, de gastheren uit Geleen liepen na een kwartier uit naar een 9-2 voorsprong.
Vanaf dit punt ging het beter lopen bij E&O. De thuisploeg werd slordiger en de Emmenaren gingen nauwkeuriger met de kansen om. De ploeg van trainer Henrik Bergholt zocht waarschijnlijk tevreden de kleedkamers op, ondanks de ruststand van 11-9 in het voordeel van V&L.

Spannende slotfase

Het duurde niet lang in de tweede helft totdat E&O langszij kwam. Vanaf dat punt bleven de teams erg gelijkwaardig en wisten de ploegen niet van elkaar weg te lopen op het scorebord.
10 minuten voor tijd kwamen de Emmenaren voor het eerst op voorsprong. In een slotfase die bol stond van de spanning, gaven de ploegen niks aan elkaar weg. De doelpunten waren schaars en geen van beide ploegen kon een voorsprong pakken. Daarom eindige de wedstrijd in een 20-20 stand.
E&O schiet weinig op met het gelijkspel. Het blijft op de 8e plaats staan in de eredivisie. Volgende week komt BEVO uit Panningen op bezoek in Emmen.