Unitas komt niet in de problemen tegen BFC, dames E&O in tweede helft langs de Tukkers

Unitas Heren
Unitas boekt knappe overwinning in Limbrug © Unitas website
HANDBAL - De Drentse eerstedivisionisten wisten allebei de competitiewedstrijd te winnen. Unitas boekte een eenvoudige zege in de uitwedstrijd tegen het tweede team van BFC met 20-25. De dames van E&O maakten in de tweede helft het verschil en wonnen met 26-29.
Unitas begon sterk en vond in het aanvalsspel iets makkelijker de vrije speler aan de cirkel dan de tegenstander. De Roldenaren namen al snel een voorsprong en wisten het gat steeds iets te vergroten. Bij een 11-5 voorsprong kwam Unitas na een keihard duel met even een man minder te staan. Toch lukte het BFC uit Beek niet om het gat naar Unitas te dichten, waardoor de ploeg van Henk Jan Ottens met een 14-8 voorsprong de rust in ging.
Na de rust leek er toch wat spanning in het team van Unitas te komen. De eerste drie punten in de tweede helft waren namelijk voor de Limburgers. De orde werd snel op zaken gesteld en Unitas wist de marge op 3 á 4 punten te houden. De overwinning kwam niet meer in gevaar en uiteindelijk werd de wedstrijd met 20-25 over de streep getrokken. Ondanks de zege blijft Unitas staan op plek 12 in de eerste divisie, één plek boven BFC 2. Eemland staat 16e en laatste.

E&O

De dames van E&O namen het op tegen De Tukkers uit Albergen. De nummers 11 en 12 uit de eerste divisie maakten er een spannende strijd van. In de eerste helft deden de ploegen niets aan elkaar onder, waardoor er een 17-17 ruststand op het scorebord stond. In de tweede helft bleek de ploeg van Jan Gerald Mulder net de langste adem te hebben. De Emmenaren wonnen daardoor de uitwedstrijd met 26-29.
Komende donderdag neemt E&O het in eigen huis op tegen PSV. Ook voor Unitas staat er een doordeweekse speelronde op het programma. In Rolde wordt dan gespeeld tegen Artemis'15 uit Doetinchem.