DZOH stap dichterbij titel dankzij LTC

wedstrijd van de week
DZOH zette dankzij LTC een forse stap naar de titel © RTV Drenthe
VOETBAL - In de 2e klasse J deed DZOH wat het doen moest in de strijd om het kampioenschap. De Emmenaren wonnen, adel verplicht, met 0-3 bij Oosterwolde en zagen na afloop van het duel dat concurrent Gorecht punten had verspeeld tegen LTC: 3-3.
Door die uitslagen heeft DZOH, met nog drie duels te spelen, drie punten voorsprong op Gorecht.
Joël Zweerink bewees maar weer eens zijn grote waarde voor de ploeg van trainer Roy Stroeve door vroeg in de eerste helft de 0-1 te maken en kort na rust de 0-2. Bjorn Jansen bepaalde de eindstand op 0-3, waardoor DZOH na 23 van de 26 duels nog steeds ongeslagen is.

Gorecht - LTC

Hulp voor DZOH kwam er uit Haren, waar LTC een punt pakte tegen Gorecht. Het werd 3-3 na een 2-2 ruststand. Sven Hazewinkel, de topschutter in de 2e klasse J, zorgde voor de 1-0 en 2-1 voor Gorecht. Maar beide keren kwam LTC op gelijke hoogte. Richard Mulder was verantwoordelijk voor de 1-1 en Imre de Jonge scoorde vlak voor rust de 2-2. Kort na rust kwam Gorecht voor de derde keer op voorsprong, maar opnieuw gaf LTC zich niet gewonnen. In de 55e minuut maakte Imre de Jonge zijn tweede treffer van de middag.
Voor LTC breken er ook nog spannende weken aan. De Assenaren zullen minimaal vierde moeten blijven om de nacompetitie te halen.

Stand bovenin 2J

DZOH heeft nu 53 punten uit 23 duels. Gorecht volgt op drie punten. Op plek 3 staat nu Gramsbergen met 36 punten uit 23 duels. LTC heeft ook 36 uit 23, maar een slechter doelsaldo. De vijfde plek is voor DESZ, dat net als Bedum 33 punten heeft. Al deed DESZ daar 22 duels over en Bedum 23 wedstrijden.

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.