Arm vv Tiendeveen: met 13-0 op de broek

Tiendeveen Nieuw-Balinge
Tiendeveen en Nieuw-Balinge druipen af, net als vandaag (archief) © RTV Drenthe/Stijn Steenhuis
VOETBAL - In de titelstrijd en in de strijd tegen degradatie blijft het in de zaterdag 4e klasse D ongemeen spannend. De nummers 1 en 2 maakten namelijk geen fout. Borger en WVV wonnen en deden dat tegen de ploegen die onderling gaan uitmaken wie er rechtstreeks degradeert naar de 5e klasse en welke ploeg het vege lijf nog mag redden via de nacompetitie.
Tiendeveen baarde vanmiddag, net als vier dagen geleden, opzien. Was het dinsdag nog vanwege een sensationele slotfase, waarin de geelhemden een 2-4 voorsprong volledig zagen verdampen. Vandaag fungeerde Tiendeveen als schietschijf voor WVV. De formatie uit Winschoten schoot namelijk dertien keer raak: 13-0.
Topschutter van de middag werd Mathijs Mollema, die vijf keer scoorde. De spits van WVV bracht daarmee zijn seizoenstotaal op 31.

WVV heeft beste papieren

WVV behoudt door de zege overigens ook de beste papieren in de strijd om het kampioenschap in de 4e klasse D. De rood-zwarten staan drie punten onder sv Borger, maar die ploeg heeft een duel meer gespeeld.
Borger won vanmiddag ook, maar deed het iets rustiger aan dan WVV getuige de 0-2 eindstand. Hendrik Gustin en Benjamin Mazeau waren de doelpuntenmakers.

Welke ploeg degradeert?

In de strijd tegen degradatie heeft Tiendeveen nog steeds de slechtste papieren, met 2 punten uit 22 duels. Nieuw Balinge heeft 4 punten, maar dan uit 21 wedstrijden. In totaal zijn er in deze klasse 24 duels te spelen. Over twee weken, op zaterdag 28 mei, staan Nieuw Balinge en Tiendeveen tegenover elkaar voor mogelijk de allesbeslissende wedstrijd.