FC Assen zet concurrent Haren opzij en klimt naar plek 2

FC Assen spits Jarno Hamming ziet zijn poging net voorlangs gaan
FC Assen spits Jarno Hamming ziet zijn poging net voorlangs gaan © RTV Drenthe
VOETBAL - In de zaterdag vijfde klasse D lijkt de titelrace beslist. Met nog drie duels te spelen heeft VVK een veilige marge van vier punten opgebouwd naar de achtervolgers. De meest naaste achtervolger is sinds gisteren FC Assen, dat op eigen veld met 3-0 te sterk was voor vv Haren.
Daardoor hebben de geelhemden op dit moment de beste papieren op de tweede periodetitel en de tweede plaats in de eindrangschikking. Beide resultaten leveren de club een nacompetitieplek op.
"En we willen omhoog", aldus FC Assen-trainer Peter Hamming. "We zijn al maanden ongeslagen en willen dat uiteraard vasthouden. Het loopt goed en we kunnen moeiteloos spelers van de Onder 19 inpassen, spelers die volgend seizoen sowieso de stap omhoog moeten maken. De vierde klasse zou daarom perfect zijn."
Het duel tegen concurrent Haren, dat na gisteren net als Assen 38 punten heeft, leverde de thuisclub een terechte driepunter op. In de eerste helft zorgde Stan Zwakhals voor de 1-0 na gestuntel van Haren-doelman Tim Weersing. Na rust zorgde Christiaan Trijbels voor de 2-0 en bepaalde Allessandro Hut de eindstand, toen de gasten inmiddels met tien man op het veld stonden na een rode kaart voor Tijmen Borg, op 3-0.
Samenvatting FC Assen - vv Haren (zaterdag 5e klasse D)

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl