Het doek valt voor Nieuw-Buinen in de Tweede Klasse

vv Valthermond
(Archief) Nieuw-Buinen (in het oranje) Is gedegradeerd na de nederlaag tegen Stadskanaal © RTV Drenthe
VOETBAL- Het zat er al een tijdje aan te komen, maar vandaag werd het dan officieel: Nieuw-Buinen is gedegradeerd uit de Tweede Klasse L. De ploeg speelde drie keer gelijk, verloor zeventien keer en won geen enkele keer. Vandaag werd de degradatie officieel na de 4-1 nederlaag tegen Stadskanaal.
Naar zes minuten keek de Drentse ploeg al tegen een achterstand aan door een goal van Leon Bos: 1-0. Nieuw-Buinen toonde veerkracht en kwam vrijwel direct weer op gelijke hoogte door de gelijkmaker van Pascal Felix: 1-1. Die tussenstand hield het een kwartier vast, toen Jeffrey Bakker weer voor de voorsprong namens Stadskanaal aantekende. Nog voor de rust werd de schade nog groter voor Nieuw-Buinen, want Leon Bos scoorde z'n tweede van de middag en bracht de tussenstand op 3-1.
De buit was daarmee binnen voor Stadskanaal, want de voorsprong kwam in de tweede helft niet meer in gevaar. Jeffrey Bakker deed nog wat zout in de wonden en bepaalde de einstand in de 81e minuut op 4-1.
Door de nederlaag is het vonnis nu officieel beslecht voor Nieuw-Buinen, dat volgend seizoen uitkomt in de Derde Klasse.