HODO kampioen: Na zes seizoenen terug in 2e klasse

HODO is kampioen
HODO keert na zes jaar derde klasse terug naar de 2e klasse © RTV Drenthe
VOETBAL - HODO is de tweede kampioen van Drenthe. Na zondagvierdeklasser Wacker uit De Wijk, twee weken geleden, is de formatie uit Hollandscheveld niet meer te achterhalen voor de concurrenten in de 3e klasse D.
In en tegen Dwingeloo had HODO aan een gelijkspel genoeg. En dus was het niet gek dat de trainers van HODO en Dwingeloo elkaar tien minuten voor tijd een hand gaven en de spelers het sein gaven om het verder rustig aan te doen.
Drie duels voor het einde van het seizoen is de ploeg van trainer Eric Prins dus zeker van promotie. Na zes jaar in de derde klasse is HODO weer tweedeklasser.
Dwingeloo wilde aanvankelijk absoluut niet meewerken aan een wit-zwart feestje. De roodhemden waren brutaal en grote delen van de eerste helft de betere ploeg. De voorsprong, door een fraaie treffer van Fabian Bosker na een kwartier spelen, was dan ook zeker niet onverdiend. En er had meer in gezeten voor de thuisclub in de eerste helft, want diezelfde Bosker en ook captain Sander Nijstad kregen prima kansen op de 2-0. HODO stelde daar in de eerste 45 minuten weinig tegenover. De mannen van Prins speelden te snel de lange bal en werden nauwelijks gevaarlijk.
Dat veranderde na rust, al had Dwingeloo ook in het tweede bedrijf de 2-0 op de schoen. Sterker nog, de ploeg van trainer Rob Vliek scoorde de 2-0 ook, maar de goal van Melvin Koning werd afgekeurd wegens buitenspel.
Twintig minuten voor tijd viel de gelijkmaker. Letterlijk en figuurlijk. Stefan Kikkert haalde verwoestend uit vanaf zo'n 25 meter. De bal ging als een granaat via de paal tegen de touwen. Een waardige kampioenstreffer: Een tien met een griffel.
Kampioensgoal HODO: Stefan Kikkert
HODO wilde meer, maar toen tien minuten voor tijd beide trainers elkaar opzochten was het duel gespeeld. HODO kon de titel vieren en Dwingeloo pakte een belangrijk punt om de nacompetitie te ontlopen.
Samenvatting Dwingeloo - HOD (zondag 3e klasse D)