FC Emmen en Burnet zijn eruit: contract voor één seizoen plus optie

Lorenzo Burnet
Lorenzo Burnet is onderweg naar de 1-0 tegen ADO Den Haag in de laatste wedstrijd van het seizoen © Lute Kiers
VOETBAL - Hij liet het direct na de laatste wedstrijd tegen ADO Den Haag al doorschemeren en nu is de kogel ook formeel door de kerk. Lorenzo Burnet blijft bij FC Emmen. De linksback en de Drentse club kwamen een contract voor één seizoen, met een optie op een tweede jaar overeen.
De 31-jarige Burnet tekende in 2019 zijn eerste contract bij FC Emmen. Na een éénjarig buitenlands avontuur bij het Deense HB Køge keerde hij terug naar Drenthe en werd hij dit seizoen als vaste waarde kampioen van de eerste divisie. Volgend seizoen zal dus zijn tweede eredivisieseizoen worden met de club.
"Het afgelopen seizoen was simpelweg geweldig", verklaart Burnet. "Een leuke spelersgroep, fantastische sfeer in het stadion, periodes gepakt, gepromoveerd en ook nog eens kampioen geworden. Ik heb er zin in om weer met FC Emmen de eredivisie in te gaan."

'In veel duels haalde ik niet het niveau dat ik kan halen'

Toch was de verdediger, die werd gekozen tot speler van het jaar in de Keuken Kampioen Divisie bij voetbalweekblad VI, ook kritisch op zichzelf. "In veel duels haalde ik niet het niveau dat ik kan halen. Met twee goals en één assist vind ik mijn aandeel in aanvallend opzicht te mager. Uiteraard moet je als verdediger in eerste instantie kijken naar het defensieve gedeelte en dat was dit jaar heel goed, maar als speler wil je natuurlijk altijd meer."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl