Kopzorgen blijven bij Hurry-Up na thuisnederlaag

Sverre Jansen Hurry-Up
Sverre Jansen praat na met spelers van Volendam © RTV Drenthe/Stijn Steenhuis
HANDBAL - Bij 22-24 leek het er nog even op, maar door met 24-27 te verliezen van koploper van de HandbalNL League Volendam blijft Hurry-Up in degradatiegevaar.
Bij rust was het verschil liefst acht (10-18). Ook bij 17-23 leek een puntje ver weg voor de formatie van Joop Fiege. Door goals van Ronald Suelmann en Sverre Jansen mocht Hurry-Up nog heel even hopen.
Door een puntenstraf staat de ploeg van Fiege opeens op spanning. Hurry-Up voldoet niet aan een aantal licentievoorwaarden waardoor het Nederlands Handbal Verbond de Zwartemeerders vier punten in mindering heeft gegeven. Resultaat: de laatste plaats voor Hurry-Up die na tien speelrondes degradatie naar de eredivisie tot gevolg heeft.

Goede fase te laat

Tegen Volendam kon Hurry-Up nog altijd niet beschikken over de geblesseerde Erik Blaauw. In de eerste drie kwartier maakten de oranjehemden een gespannen indruk en werden veel fouten gemaakt. Doordat ook Volendam slordig ging spelen konden Jansen en consorten iets aan de score doen. "De goede fase kwam te laat", aldus de drievoudig doelpuntenmaker.
Kopzorgen blijven bij Hurry-Up na thuisnederlaag
Hurry-Up blijft met min één punt laatste in de HandbalNL League. Concurrent Quintus staat met nul punten vijfde. Jansen over de puntenstraf: "We hoorden het als groep pas op maandag en dan moet je met nog drie wedstrijden te gaan terugkomen van de laatste plaats. Dat is best pittig. Er staat veel druk op."

Thuis in de BENE-League

Over een week speelt Hurry-Up opnieuw thuis. Dan moet het tegen Bevo gebeuren dat al is uitgespeeld in de titelstrijd. "Hurry-Up hoort thuis in de BENE-League", besluit Jansen. "We gaan er alles aan doen om ons veilig te spelen."
Reactie Sverre Jansen van Hurry-Up