Quinten Zantinge pakt Duitse titel na ware thriller

Quinten Zantinge na ski-ongeluk van 'dood vogeltje' naar basketbalprof
Quinten Zantinge pakt Duitse titel na ware thriller © RTV Drenthe / Karin Mulder
ROLSTOELBASKETBAL - Quinten Zantinge (22) uit Havelte heeft met RSV Lahn-Dill, na vijf jaar, de Duitse landstitel weer teruggebracht naar Wetzlar. In de tweede play-offwedstrijd om het landskampioenschap won de ploeg met 64-63 van titelhouder Thuringia Bulls. Vorige week won de ploeg uit Wetzlar thuis al met 66-55 van de Bulls.
Het bleef letterlijk tot de laatste seconden spannend in Thüringen. Halverwege het derde kwart wees alles er nog op dat er een derde beslissingswedstrijd nodig zou zijn. De ploeg van Zantinge keek toen tegen een 31-47 achterstand aan. Maar 1,8 seconden voor het eindsignaal benutte aanvoerder Thomas Böhme een beslissende vrije worp. Voor RSV Lahn-Dill is het de veertiende titel in de clubgeschiedenis.

Skiongeluk

Zantinge is in Wetzlar bezig aan zijn debuut-seizoen. Op z'n tiende belandde hij in een rolstoel na een skiongeluk. De 22-jarige Drent is ook international en won met de Orange Lions vorig jaar de Europese titel. Vrijdagavond zond het TV Drenthe programma De Warming Up een portret van hem uit.