Kharchouch en Van Ooijen keren niet meer terug bij FC Emmen

VOETBAL - FC Emmen gaat de optie in het huurcontract van Reda Kharchouch niet lichten. De Drentse club kwam aan het begin van het seizoen met Sparta een contract overeen met daarin een optie tot koop. Daar ziet Emmen dus vanaf. Ook Peter van Ooijen keert na de zomer niet meer terug op De Oude Meerdijk.
Van Ooijen, die 29 duels in de Keuken Kampioen Divisie speelde, vertrekt daarmee transfervrij uit Drenthe. De aanvallende middenvelder, die dit seizoen één keer scoorde en zeven treffers voorbereidde, begon het seizoen als onbetwiste basisspeler maar raakte zijn plek in de hoofdmacht na de winterstop kwijt.
Kharchouch bewandelde juist de omgekeerde route. De 26-jarige centrumspits, die zeven keer scoorde, startte het seizoen geblesseerd maar knokte zich ten koste van Jeredy Hilterman in de basis. Zijn hoogtepunt beleefde Kharchouch zonder twijfel in het thuisduel tegen FC Volendam, dat Emmen met 4-1 wist te winnen. De lange spits scoorde twee treffers en bereidde de openingstreffer voor.
Hieronder de status van de overige spelers waarover nog geen duidelijkheid was.

Brouwer

De situatie rondom doelman Michael Brouwer is ongewijzigd. De Drentse club wil de doelman nog steeds overnemen van het inmiddels gedegradeerde Heracles. De gesprekken met de club uit Almelo lopen nog.

Veendorp, Veldmate en Araujo.

De kans dat Keziah Veendorp en Jeroen Veldmate hun handtekening onder een nieuw contract zetten is groot. Veendorp lijkt, volgens enkele bronnen, al nagenoeg rond te zijn en over Jeroen Veldmate zijn de geluiden ook nog steeds positief. Datzelfde geldt voor Miguel Araujo. Bestuursvoorzitter Ronald Lubbers voerde positieve gesprekken met de zaakwaarnemer van de Peruaanse verdediger. Een contract voor nog eens twee seizoenen, met een clausule voor na het eventuele WK met Peru, behoort tot de mogelijkheden.

Apau

Mitch Apau heeft van de clubleiding te horen gekregen dat hij nog even moeten afwachten. Eerst wil de club de zogeheten 'key-players' vastleggen, alvorens Apau een nieuw voorstel ontvangt.

Bijen en Toufiqui

Peet Bijen en Azzeddine Toufiqui zijn twee spelers die we mogelijk ook weer terug zullen zien na de zomer. Bijen, die door blessures nog niet heeft kunnen laten zien wat hij waard is, zou zich in de voorbereiding op het nieuwe seizoen kunnen gaan bewijzen en in het geval van Toufiqui onderzoekt Emmen de mogelijkheden voor een langer verblijf.

Scholte en Miguel

Ben Scholte en Leonel Miguel staan op de nominatie om een jaar verhuurd te worden. FC Emmen ziet voldoende perspectief in beide spelers, maar voorlopig niet in De Oude Meerdijk. Toch is het technisch kader wel van mening dat dit tweetal aan spelen moet toe komen en dus is verhuur een logische stap.

Carty en Caciano

Voor Luciano Carty en Lentini Caciano geldt dat ze nog een doorlopend contract hebben, maar dat ze mogen vertrekken naar een andere club. Vinden ze geen nieuwe uitdaging dan sluiten ze na de zomerstop aan bij FC Emmen Onder 21.

Güclü

De situatie van Metehan Güclu is een lastige. De aanvaller staat nog een jaar onder contract bij Stade Rennes. Onduidelijk is of hij daar na de zomer aansluit in de voorbereiding op het nieuwe seizoen of dat hij mag vertrekken. Over interesse heeft Güclü in ieder geval, volgens hemzelf, niets te klagen. In Nederland zijn er volgens de spits meerdere clubs geïnteresseerd. "En ja, ook FC Emmen is voor mij zeker een optie."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl