vv Emmen kan nacompetitie niet meer ontlopen

Moedig Vv Emmen gaat nipt onderuit en ziet degradatie dichterbij komen
vv Emmen kan de nacompetitie niet meer ontlopen © RTV Drenthe/ Myon Padding
VOETBAL - vv Emmen kan de nacompetitie in de strijd tegen degradatie niet meer ontlopen. Door de 4-2 nederlaag bij RKAVV in Leidschendam is het gat met de 'veilige' 12e plaats zeven punten en dat met nog maar twee duels te spelen.
Bovendien moet Emmen ook nog steeds naar beneden kijken, aangezien hekkensluiter SDO maar twee punten minder heeft dan de rood-witten.
SDO was vanmiddag kansloos bij HBS, waar het 4-0 werd. Emmen keek eigenlijk de gehele wedstrijd tegen een achterstand aan in Leidschendam, dat al na één minuut op 1-0 kwam. Die stand bleef lang op het scorebord staan, mede omdat Jan Jaap Wever na tien minuten een penalty miste.
Tien minuten na rust kwam RKAVV op 2-0, waarna Patrick Eberhard de 2-1 scoorde. Veel hoop kon Emmen daar overigens niet uit koesteren, want amper vijf minuten later stond het 4-1 voor de thuisclub. Arjan Goeree bepaalde in de 67e minuut de eindstand op 4-2.

Gevecht met SDO

Emmen weet nu dus dat het de nacompetitie niet meer kan ontlopen en kan zich nu richten op het gevecht met SDO, welke ploeg er rechtstreeks degradeert. Emmen heeft dus twee punten meer dan SDO en een aanzienlijk beter doelsaldo.
aanstaande zondag:
vv Emmen - SJC
De Zouaven - SDO

zondag 6 juni
Be Quick 1187 - vv Emmen
SDO - TAC'90

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.