ACV laat kans op nacompetitie glippen bij hekkensluiter

Niels Grevink ACV
Invaller Niels Grevink kon een 2-2 niet vookomen © Bennie de Boer
VOETBAL - Natuurlijk ging het dit seizoen voor ACV vooral om handhaving, maar de laatste weken groeide de hoop op een toetje in de vorm van de nacompetitie terecht. De ploeg van Fred de Boer bleef maar wedstrijden winnen en ja, waarom niet? Maar vanmiddag, uitgerekend in een duel waar vrij weinig mensen een misstap verwachtten, ging het mis. ACV speelde bij hekkensluiter GOES met 2-2 gelijk, waardoor de kansen op de nacompetitie vrijwel nihil zijn.
Om alsnog mee te doen aan het toetje dan zal ACV of de laatste periodetitel moeten winnen of vierde worden in de eindstand. Beide kansen lijken onhaalbaar, want met nog twee duels te spelen moet ACV in beide gevallen vier punten goed maken en in beide gevallen ook nog twee ploegen passeren.

Strafschop Hagenauw

ACV begon nog goed vanmiddag en kwam via Arjen Hagenauw uit een strafschop in de 13e minuut op voorsprong, maar een kwartier later zorgde Sylvio Hage voor de gelijkmaker. Jaap van Dijken had voor rust nog de 1-2 op de schoen, maar hij zag zijn inzet via de keeper tegen de paal gaan en dus was de ruststand 1-1.

Ook tweede voorsprong niet vastgehouden

Guillaume Clinckemaille had de eerste grote kans na rust, maar Ben Wormmeester redde. Daarna was het ACV dat de klok sloeg en na kansen voor Gijs Jasper en Arjen Hagenauw kwamen de Assenaren terecht op 1-2. Hagenauw bereidde voor en Jasper tikte simpel binnen.
Toch wist ACV de voorsprong niet vast te houden. Ruim twintig minuten voor tijd werd een voorzet van Renzo Roemeratoe door Clinckemaille afgerond: 2-2.