Alcides stunt niet tegen koploper, nacompetitie dreigt

Hoogeveen baalt en ook Alcides kan niet echt blij zijn met een punt
Alcides kreeg kansen op een punt, maar verloor met 0-2 van koploper TOGB © vv Hoogeveen
VOETBAL - Alcides moet vrezen voor deelname aan de nacompetitie tegen degradatie. De Meppelers speelden vanmiddag verdienstelijk tegen koploper TOGB, maar verloren wel: 0-2. Daardoor is TOGB heel dichtbij het kampioenschap gekomen en staat Alcides nog altijd op één punt van het 'veilige' De Zouaven.
Er zijn in de hoofdklasse A nog twee duels te spelen. Alcides speel zondag thuis tegen VOC en sluit dan af met een uitduel bij Purmersteijn. Concurrent De Zouaven ontvangt zondag hekkensluiter SDO en gaat op de laatste speeldag, dat is zondag 6 juni, naar VOC.

Vertoonde spel geeft Meppelers hoop

Het vertoonde spel van vanmiddag, tegen TOGB, geeft de supporters van de geel-zwarten hoop. De gasten, de vanmiddag de periodetitel in de wacht sleepten, hadden weliswaar veel de bal maar heel veel kansen gaf de thuisclub niet weg. Toch zorgde een verdedigingsfout van Alcides ervoor dat de gasten na een half uur op voorsprong kwamen. De captain van de gasten, Bas Mourits, scoorde al zat aan die treffer - volgens Alcides - een luchtje van buitenspel.
Ook na rust waren er weinig kansen over en weer en dus mocht Alcides lang hopen op een punt en dus een stunt. Vlak voor tijd was invallers Roy Kuiers dichtbij de gelijkmaker, maar zijn kopbal werd gekeerd door TOGB-doelman Moreno Zwarteveld. En waar de ene invaller niet scoorde, daar deed een andere wissel dat wel. Uit een counter mocht Guus Steerneman de bevrijdende 0-2 binnenschieten.

Stand onderin hoofdklasse A:

11. TAC'90 26-26 (-23)
12. De Zouaven 26-24 (-17)
13. Alcides 26-23 (-23)
14. vv Emmen 26-17 (-36)
15. SDO 26-15 (-51)
Alleen de nummer 15 degradeert rechtstreeks. De nummers 13 en 14 spelen in de nacompetitie.