HZVV en Noordscheschut verliezen

VV Noordscheschut degradeert na drie jaar hoofdklasse naar de Eerste Klasse na de nederlaag tegen Berkum
VV Noordscheschut verloor kansloos bij Swift: 5-1 © RTV Drenthe/ Dean van het Laar
VOETBAL - In de zaterdaghoofdklasse B was er vandaag geen Drents succes. HZVV en Noordscheschut verloren. HZVV deed dat op eigen veld tegen Buitenpost, terwijl Noordscheschut fors onderuit ging bij Swift.
Het al gedegradeerde Noordscheschut was volstrekt kansloos in Amsterdam tegen Swift, waar het 5-1 werd voor de thuisclub. Nick Koster redde bij 4-0 de eer voor de blauw-witten.
HZVV keek bij rust tegen een verdiende 0-2 achterstand aan tegen Buitenpost. Bernd Douma en David Kazimier zorgden voor de treffers. Sander Dzemidzic was bij een 0-1 stand nog wel dichtbij de gelijkmaker, maar de inzet van hem belandde tegen de lat.
Ruim een kwartier na rust kwam HZVV fraai op 1-2. Een omhaal van Jorn Ballast uit een corner van Dzemidzic was de doelman van Buitenpost te machtig. HZVV wilde meer, maar de marge was binnen no time weer twee. Mark van der Meer scoorde de 1-3. Noah ten Brinke zorgde vlak voor tijd nog wel voor de aansluitingstreffer, maar verder kwamen de rood-witten niet.

Veel afwezigen

HZVV moest het overigens stellen zonder Alex Zomer, Jan Hup en Lorenzo Valente (allen geschorst). Verder was Maurice Tinholt ziek, Kelly João geblesseerd en heeft Walter Dias Nzasi HZVV inmiddels verlaten.

Bakker nieuwe spits HZVV

Harry Bakker is volgend seizoen de nieuwe spits van HZVV. De aanvaller uit De Krim komt over van FC Emmen O21 en is de opvolger van Wallter Dias Nzasi.
Bakker (21) heeft hoge verwachtingen van zijn avontuur in Hoogeveen. 'Ik stel hoge eisen aan mezelf en ga voor minimaal twintig goals.' Daarbij zijn vertrouwen van de trainer en speelminuten uiteraard essentieel, want juist daaraan ontbrak het dit seizoen aan de Oude Meerdijk.