Alcides boekt belangrijke zege, maar is er nog niet

Alcides pakte een knap punt in Leidschendam
Alcides © Daan Prest
VOETBAL - Alcides heeft met een 2-1 zege op VOC Rotterdam goede zaken gedaan in de strijd voor lijfsbehoud in de Hoofdklasse A. De Meppelers staan na vandaag op de 12e plaats in de ranglijst en staan daarmee één plaats boven de gevarenzone voor nacompetitie.
In de Hoofdklasse A gaat het om de laatste drie plaatsen op de ranglijst. De hekkensluiter degradeert rechtstreeeks en de twee ploegen daarboven spelen voor lijfsbehoud. Alcides bezette voor vandaag met de dertiende plaats één van die gevarenplaatsen. Om het gat te dichten moest er vandaag gewonnen worden van VOC Rotterdam.
De ploeg van trainer Wilko Niemer speelde geen daverende wedstrijd maar kwam na een half uur spelen wel op voorsprong door een treffer van Roy Kuiers die een voorzet van Nick Kuipers binnen wist te werken. In de tweede helft verdubbelde Sander Boekholt de voorsprong met een hard schot van afstand. Alcides leek zelfs op 3-0 te komen, maar die kans ging verloren. In de counter was het vervolgens VOC dat de 2-1 wist te scoren.

Strijd

Dichterbij kwam de ploeg uit Rotterdam niet en Alcides hield stand. Met de drie punten komt het totaal van de Meppelers op 26 punten en daarmee wipt het net over TAC'90 heen. Die ploeg verloor in een spannende pot met 2-4 van RKAVV Leidschendam. Ook TAC'90 heeft 26 punten, maar een minder doelsaldo. Ook De Zouaven is nog een directe concurrent voor Alcides, maar die ploeg wist vandaag ook met 4-2 te winnen van SDO, waardoor dat gat hetzelfde is gebleven. Volgende week speelt Alcides de laatste wedstrijd van het reguliere seizoen tegen Purmersteijn.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.